Uskalla Yrittää -loppuhupentumassa Fiesta NY:n osastolla vieraili myös elinkeinoministeri Mika Lintilä, jonka kysymyksiin vastailivat Emilia Ruusu, Pihla Kriktilä ja Sofia Ebdy, Kuvasta puuttui tiimin neljäs lenkki Aava Karhu.

Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -finaalin loppuhuipentuma järjestettiin Helsingissä. 400 NY-yritystä ja 1 000 NY-yrittäjää osallistui kevään aikana alueellisiin semifinaaleihin ympäri Suomen.

Uskalla Yrittää -finaalitapahtuma järjestettiin osana koulujen ja oppilaitosten opetusta. Tapahtuman järjestäjä on Nuori Yrittäjyys ry.

Etelä-Kymenlaaksoa ja Haminaa finaaleissa edusti Pappilansalmen koulun joukkue Fiesta Ny, joka keräsi plakkariin huikeaa kokemusta ja uusia kohtaamisia. Joukkueeseen kuuluivat Emilia Ruusu, Pihla Kriktilä, Aava Karhu ja Sofia Ebdy.

– Päiviin sisältyi mm. messuihin osallistuminen, yritysesittely, pitchauskisa ja tuomarihaastattelu. Voitto meni Pietarsaareen, kertoo tiimiään luotsanut opettaja Anne Jaakola.

– Olen ylpeä koko ryhmästä. Oikeaa tekemisen meininkiä. Aina kannattaa yrittää. Finaaleihin oli selviytynyt yli 50 ny-yritystä.

Itse oman liikeideansa kehitellyt Fiesta NY auttoi eri tapahtumien järjestelyissä syksyn ja kevään aikana. Joukkueeseen kuuluivat Emilia Ruusu, Pihla Kriktilä, Aava Karhu ja Sofia Ebdy.

– Yrityksemme tavoitteena on ollut auttaa juhlien ja tapahtumien pitämisessä ja järjestämisessa pääasiassa Hamina-Kotka alueella. Esimerkiksi lastenjuhlissa olemme järjestäneet ja vetäneet ohjelman. Muissa juhlissa ja bileissä työmme on ollut enemmän juhla-askareissa auttamista, kertoivat Fiesta NY:n toimeliaat nuoret.

Finaalien ja koko kilpailun taso oli todella kova. Samassa sarjassa kilpailivat perusaste ja toinen aste.

– Fiesta NY:n tytöt ovat tehneet töitä hurjasti koko talven koronasta huolimatta. Juhlien ja tapahtumien kirjo ollut laaja perhejuhlia, lastenjuhlia ja tapahtumia, kertoo opettaja Jaakola.

– Tytöistä on kehittynyt rohkeita, ahkeria, omatoimisia, vastuullisia ja luovia ongelmanratkaisijoita, kun on pitänyt ottaa selvää asioista, asioida asiakkaiden kanssa ja esiintyä eri tilanteissa. Hirmuinen määrä kokemuksia saatu tekemällä oppimalla ja tulevaisuuden työelämätaitoja harjoittelemalla.

Fiesta Ny, Emilia Ruusu, Pihla Kriktilä, Aava Karhu ja Sofia Ebdy.