Poliisiasema löytyy Haminan Puistokatu 2 B:stä.

Haminan uusi poliisiasema avataan ensi tiistaina 24. toukokuuta kaupungintalon yhteyteen (Puistokatu 2). Samalla otetaan käyttöön uusia palveluita Kaakkois-Suomen alueella: etäyhteyksin tehtävän rikosilmoituksen sekä löytötavaroiden ja neuvonnan palvelut Haminan kaupungin kanssa yhteistyössä asiakaspalvelupiste Rinkelissä.

Poliisin tavoitteena on poliisipalveluiden saatavuuden takaaminen kaikille Haminan alueen asukkaille. Haminan poliisiaseman lupapalvelut ovat olleet koronaepidemian aikana kokonaan suljettuina. Haluamme parantaa kuntalaisten poliisipalvelujen saatavuutta sekä vahvistaa poliisin ja kaupungin yhteistyötä.

– Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimipiste- ja asiakaspalveluverkostoa kehitetään lähtökohtana nykyinen verkosto, säilyttäen poliisitoiminnan taso sekä asiakaspalvelujen saatavuus nykyisen kaltaisena ja jopa hiukan parempana, sanoo poliisipäällikkö Ari Karvonen.

Poliisiasema on auki tiistaisin. Uusissa tiloissa saatavilla ovat poliisin lupapalvelut, kuten passin ja henkilökortin hakeminen. Uutena palveluna otamme käyttöön rikosilmoitusten vastaanoton etäyhteyksillä. Rikosilmoitusten vastaanotto toimii ajanvarauksella. Lupapalveluihin suosittelemme varaamaan ajan, mutta palvelemme myös ilman ajanvarausta.

Tiiviistä yhteistyöstä Haminan kaupungin kanssa kertoo uusi yhteinen asiakaspalvelumalli, jossa kaupungin asiakaspalvelupiste Rinkelissä (Puistokatu 2, poliisiaseman vieressä) otetaan vastaan 16.toukuuta alkaen pieniä löytötavaroita sekä neuvotaan kansalaisia poliisin sähköisten palveluiden käytössä. Asiakaspalvelupisteessä otetaan vastaan pieniä löytötavaroita eli yli 20 euron arvoiset pienikokoiset tavarat, kuten lompakot, kännykät, sormukset, avaimet ynnä muut.

Kaupunkien ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen yhteistoimintaa ollaan hyödyntämässä nykyistä enemmän myös tulevaisuudessa.