Hevoset Bastionissa-viikonlopun aikana RUK:n piha-alueella pääsee voi käydä ihastelemassa Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyä ja Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyä. Myös satula- ja valjassepät esittelevät ammattitaitoaan työnäytöksin.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Hevoset Bastionissa -tapahtuman alkuun on aikaa vajaa kuukausi. 8.-12.6. järjestettävä Hevoset Bastionissa on koko perheen iloinen kesätapahtuma, kun pienet ponit ja suuret hevoset valloittavat ympyräkaupungin.

Keppihevosillakin on lupa villiintyä! Luvassa on mm. ratsastuskilpailuja keskiviikosta sunnuntaihin, hevos- ja muita shownäytöksiä kahdella ohjelma-areenalla, valloittava lasten ohjelma-alue Kesäpuistossa ja harvinaiset Cityravit aivan kaupungin keskustassa. Tämä tapahtuma kannattaa kokea koko perheen voimin.

– Keskiviikon ja torstain 8.–9.6. ratsastuskilpailuihin Bastionin areenalla on vapaa pääsy. Perjantaista sunnuntaihin tapahtuma on maksullinen, sanoo tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen.

Cityravit, koiraurheilunäytökset ja osa shownäytöksistä toteutuvat perjantaina ja lauantaina kaupungin ytimessä Kadettikoulunkadun areenalla.

– Cityraveista on tarjolla lisää tietoa senjälkeen, kun tiedämme mukaantulevien hevosten määrän. Raveissa nähdään suomenhevosten ja lämminveristen ravurien lisäksi hurmaavia ponivaljakoita.

Ponivaljakot, nopeaakin nopeammat lämminveriset ravihevoset ja urheilulliset suomenhevosravurit kilpailevat omissa lähdöissään.

– RUK:n piha-alueella ovat mm. Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttely, Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttely, satula- ja valjasseppien työnäytökset ja sunnuntaina ihastuttavien shetlanninponien näyttely, kertoo Louhelainen.

Kadettikoulunkadun areenan ohjelmistoissa on mm. vaunuparaati ja vauhdikasta koiraurheilua.

Monteohjastajat Anette Antti-Roiko (vas.) ja Miisa Pulkkanen nähdään Haminan Cityraveissa.

Keppihepat valtaavat Haminan Kesäpuiston

Kesäpuiston ihastuttava lasten alue koko perheelle löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 9. Keppihevoset kirmaavat Kesäpuistossa perjantaina klo 12-19 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 10-19.

– Lapset voivat rakentaa oman keppihevosen OP Kymenlaakson ja Haminan seurakunnan mahdollistamassa keppihevostyöpajassa Kesäpuistossa. Kun oma ratsu on rakennettu, voi keppihevosta lähteä kouluttamaan Haminan kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen järjestämälle keppihevosten taitoradalle, informoi Suvi Louhelainen.

Kesäpuistossa voit myös nauttia haliponien seurasta, tarkkailla ponilaidunta ja käydä pientä maksua vastaan ponikärryajelulla tai talutusratsastuksessa. Alueelle rakentuu yhteistyökumppani Sevenonin toimesta Ponskin puuhateltta, jossa lapsille on tarjolla hevosenkenkäaskartelua ja muuta mukavaa heppa-aiheista puuhaa.

Raviohjastajahuiput ja nousevat tähdet mukana Cityraveissa

Harvinaiset knock out -ravikilpailut Cityravit ovat osa Hevoset Bastionissa -tapahtuman ohjelmistoa perjantaina 10.6. ja lauantaina 11.6. Keskelle kaupunkia rakentuvalla kivituhkapintaisella radalla ponivaljakot, lämminveriset ravihevoset ja suomenhevosravurit kilpailevat omissa lähdöissään.

Yleisö saa seurata jännittävää kilpailua aivan kadun varressa. Turvallisesti aitojen takana voi kannustaa oman suosikkinsa parhaaseen suoritukseen. Hevoset kilpailevat vauhdikkaasti 300 metrin matkalla ja ponit 150 metrin matkalla.

Suomen kaikkien aikojen kolmansiin Cityraveihin ojennettiin ohjastajakutsuja Kouvolan raveissa 19.5. Kutsun ottivat vastaan raviurheilun pitkäaikaiset kymenlaaksolaiset ammattilaiset Marko Heikari ja Pertti Niveri sekä nuoret tähdet Jukka Torvinen ja Tuukka Varis.

Pertti Niveri ja Marko Heikari olivat silmin nähden otettuja kutsusta ja osoittivat arvostuksensa yhteistyölle, joka vie raviurheilun uuden yleisön eteen Haminassa.

– Olen ohjastanut sekä Hevoset Kaivarissa -tapahtuman Cityraveissa vuonna 2017 ja Lumiraveissa Lempäälässä 2018. Lähden mielelläni mukaan Haminaan. Tunnelma on hieno yleisön seuratessa aivan radan varressa, Marko Heikari kommentoi.

Kouvolan raviradalla kutsun sai myös vasta 17-vuotias tuleva tähti Tuukka Varis.

– Juuri tällaista raviurheilu lajina kaipaa. Viedään hevonen ja raviurheilu ihmisten luo, lähelle yleisöä, sanoo Tuukka.

Kutsun sai torstai-iltana myös yksi Suomen kirkkaimmista nuorista ravitähdistä Jukka Torvinen. Aiemmin kutsun ovat saaneet monteohjastajat Miisa Pulkkanen ja Anette Antti-Roiko sekä raviohjastajat Henna Halme, Kari Venäläinen ja Ari Moilanen.

Cityravien järjestämisessä yhteistyössä ovat Kouvolan ravirata/Valkealan hevosystäväinseura, Suomen Hippos ry, Suomen Monte-ohjastajat ry, Suomen Poniraviyhdistys ry ja Suomen Ravivalmentajat ry.

Jukka Torvinen vastaanotti kutsun Kouvolan raveissa 19.5.