Haminan talousalueen uutislehti

Kesäkukkakauden avaus veti väkeä puutarhalle

Ennen kesäkukkakauden avausta Anu Tepponen on tehnyt pitkää päivää. Siementen kylvö alkoi jo tammikuussa ja pistokkaiden istutus helmikuussa.

Taimimyymälä Tepposen puutarhalla Haminan Hirvelässä vietettiin riehakasta kesäkukkakauden avausta. Talo tarjosi pullakahvit ja kävijöiden kesken arvottiin lahjakortteja. Myös kassalla oli pika-arvontaa, mutta keskipisteenä olivat kuitenkin upeat kesäkukat, yrtit ja muut hyötykasvit. Ja kävijöitä oli paljon.

Puutarhassa väriloisto on upea, tuoksu huumaava ja 5 500 neliöön mahtuu valtava määrä erilaisia toinen toistaan houkuttevampia kasveja, joista varmasti jokaiselle löytyi jotain kotiin vietäväksi.

Anu Tepponen kertoi, että puutarha avattiin jo äitienpäiväviikolla ja myynti Hirvelässä jatkuu juhannuksen tienoille. Anu Tepponen on veljensä Akin kanssa yrityksen johdossa jo toisessa polvessa.

– Haminan torilla ja Karhulan myymälässä myynti käynnistyi jo huhtikuun lopulla ja jatkuu heinäkuun alkupuolelle, Anu Tepponen vinkkaa.

Kotkan Juurikorvessa asuva Sari Pitkäkangas sanoi, että Tepposen puutarhalla tulee käytyä useita kertoja kesässä ja kertoi, että on ihan nuoresta asti tykännyt kukista ja vanhemmiten tykästynyt myös hyötykasveihin.

Sari Pitkäkangas (oik.) lähti tällä kertaa hakemaan yrttejä tyttärensä Saana Pitkäkankaan ja Topi Toikan kanssa.

– Ihan sekoaa, kun tänne tulee. Tekisi mieli ostaa vähän kaikkea, Pitkäkangas nauraa

Hän myös kertoi, että on ollut yhden kesän myymässä kukkia Tepposen toriteltassa Haminassa.

– Siitä on jo vuosia. Tykkäsin tosi paljon. Aamulla, kun aukaisi teltan seinät, tuli hurmaava tuoksu, ja tänään, kun tulin tänne, se tuoksu tuli taas mieleen.

Haminalainen Marina Panteleeva kehui puutarhan isoa valikoimaa ja sitä, että kukat ovat myös laadukkaita. Nyt hän tuli hakemaan terassille isoa amppelikukkaa ja kertoi pitävänsä erityisesti japankinkellosta, jota myös miljoonakelloksi sanotaan.

– Useamman kerran kesässä tulee täällä käytyä, Marina Panteleeva sanoi.

Puutarha on auki maanantaista perjantaihin kello 9-19 ja lauantaisin 9-15.

Marina Panteleeva tuli puutarhalle tyttäriensä Aleksandran ja Antoninan kanssa ostamaan isoa amppelikukkaa terassille.

Kukkahulinat kutsuu Kannusjärvelle

Koronarajoitukset on selätetty ja kukkapäivät pidetään jälleen Kannusjärven Kodin Kukissa parin vuoden tauon jälkeen.

Pari poikkeamaa aiempaan on tehty:

– Nyt tapahtuma on helatorstaina ja yksipäiväisenä. Päivä on yleinen vapaapäivä, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan, sanoo Juha Toikka Kodin Kukista.

Vuosikausia tapahtumaa markkinoitiin Kukka ja lihapäivinä muttei enää.

– Liha- ja makkaramestari Lassi Toikka on vetäytynyt eläkkeelle eli Kukka ja lihapäivät -nimi jää historiaan. Nyt mennään Kannusjärven kukkahulinat nimellä.

Helatorstai on kevään ainoa suoramyyntipäivä vuodessa Kodin Kukissa

– Amppelit, kesäkukat, hyötykasvien taimet, yrtit ym. nyt suoraan kasvihuoneesta ja tietysti legendaariset Jannen tuoreet munkkikahvit tarjotaan kaikille!

Kodin Kukkien amppeleiden laatua tarkistamassa tekijä Sari Tyni. Virallisena valvojana toimii nelijalkainen tarkastuspäällikkö Willow.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös