Haminan talousalueen uutislehti

Tapahtumakesä starttaa lauantaina

Kehittyvä Haminan hallitus aamupalaverissaan vas. Tuija Kahilampi, Marika Auvinen, Petra Parviainen-Tohmo, Sanna Vapalahti, Satu Peltola, Sari Oleander, Tiina Korttila ja Kati Jokelainen. Kuvasta puuttuu Haminan kaupunkia hallituksessa Marika Auvisen lailla edustava Minna Nordström.

Kesätuulella Haminassa 2022 räjäyttää lauantaina Haminan kesän käyntiin klo 10. Päävastuun järjestelyistä kantaa Kehittyvä Hamina ry tukenaan Haminan kaupunki ja kehitysyhtiö Cursor.

– Toivon, että tapahtuma tuo Haminaan tuulahduksen kesästä. Yhteisellä asialla olemme kehittämässä Haminan ja haminalaisuuden elinvoimaa, sanoo Kehittyvä Haminan tuore puheenjohtaja Petra Parviainen-Tohmo.

Paikalla Haminan torilla esiintyvät mm. haliponi Mutte, kirjastoauto Päivänsäde, Hamina Festivals, 105 Dance Complex Kotka ja paljon muuta.

Hamina on vankka kesätapahtumien kaupunki. Kesäkuussa suurten tapahtumien ketjun avaavat Hevoset Bastionissa ja East Coast Festival ja jatkoa seuraa Tattoon ja sen oheistapahtumien mukana.

– Meillä on myös Tervasaari rock ja Bastion rock sekä hienot taidenäyttelyt kärjessään Tove Janssonin töitä esittelevä näyttely Seurahuoneen Marskin salissa sekä Raatihuoneella. Omaa tuotantoaan pääsee esittelemään myös taiteilija Jukka Rintala Unelmien matkassa 2022 näyttelyssään.

Koronan kurittamat vuodet peruuttivat kahdesti Hamina Tattoon, innostus on senkin vuoksi nyt huipussaan.

– Tänä kesänä on aika kuoriutua ulos pirteistä ja lähteä nauttimaan palveluksista, joita Hamina tarjoaa!

Petra Parviainen-Tohmon juuret ovat Valkeakoskella, mutta 31 vuotta hän on asunut jo Haminassakin. Työuraansa hän teki kansainvälisessä logistiikassa, kunnes kouluttautui parturi-kampaajaksi ja perusti oman yrityksen.

Kampaamon yhteyteen Parviainen-Tohmo viritti myös naisten vaatteita ja asusteita tarjoavan Boutique Marilynin.

– Kiirettä riittää, sillä juuri nyt olemme muuttamassa isompiin tiloihin Isoympyräkatu 20:een, talon päästä toiseen. Olen kuitenkin onnistuneesti soveltanut työaikaa 36/7, jolloin tunnit ovat riittäneet.

Yrityselämän haasteet ovat tuttuja Parviainen-Tohmolle, sillä hän on yrittäjäperheen lapsi.

– Yhteispelillä pärjäämme parhaiten, kun samalla puolella pelaavat yrittäjäjärjestöjen lisäksi myös kaupunki ja Cursor.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Petra Parviainen-Tohmo luottaa yrittäjäjärjestöjen ja kaupungin yhteistyöhön.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli