Jaana Jääskeläinen kehittelee aina uusia brodeerauksia. Upeaan sydänkuvioon saa myös nimikoinnin.

Viisitoista vuotta sitten yrittäjä ja ompelijamestari Jaana Jääskeläinen ilmoitti Reimarin ensimmäisessä numerossa, että hän myy kevätmarkkinoilla brodeeraamiaan pyyhkeitä, tyynyliinoja, lippiksiä sekä yhden tai kahden pepun laudeliinoja.

Tuohon aikaan Jaana Jääskeläinen ompeli vielä vaatteita mittatilaustyönä asiakkaille kotonaan omassa ompelimossaan, mutta hänen oli ollut pakko vähentää mittatilaustöitä, koska niska ei enää kestänyt pitkäaikaista istumista ompelukoneella. Siksi hän oli jo ostanut ensimmäisen brodeerauskoneen. Nyt niitä on kaksi.

Enää Jääskeläinen ei ehdi torille myymään. Kun brodeerattujen tuotteiden kysyntä kasvoi toivotusti, Jääskeläinen otti 2010 käyttöön aputoiminimen Jaanan Lahjat ja avasi verkkokaupan. Nyt Jääskeläinen tekee päivät töitä Fredrikinkadun myymälässä ja iltaisin brodeeraa kotona tilauksia. Mittatilaustöitä hän ei enää tee lainkaan ja ohjaa korjauksetkin muille ompelijoille. Töiden lisääntyessä, hän on myös luopunut toiminnasta useissa yhdistyksissä.

Jääskeläinen kertoo aina halunneensa ompelijaksi ja on myös pätevöitynyt työhön.

– Olen suorittanut puku­om­pelijan ammattitutkinnon, käynyt vaatetusteknisen jatkolinjan ja suorittanut ompelijamestarin erikoisammattitutkinnon, joka valoi lisää uskoa omaan osaamiseeni.

Jaana Jääskeläinen muistelee, miten vielä 1980-luvulla oli mukavaa, kun Haminan seudun käsi- ja pienteollisuusyhdistyksen jäsenten kanssa myytiin markkinoilla makkaraa ja Aitolahden lihapiirakoita.

Jääskeläinen on vuosien varrella ollut monissa yhdistyksissä ja toimikunnissa. Meriittilista on pitkä.

– Jos ei muuta, niin ainakin niiltä ajoilta on syntynyt ihania tuttavuuksia, Jääskeläinen toteaa.

Haminan seudun käsi- ja pienteollisuusyhdistyksessä Jääskeläinen on ollut vuodesta 1989 ja puheenjohtajana vuodesta 2003 ja on edelleen. Hän on saanut myös yhdistyksen myöntämän Suomen Yrittäjien hopeisen ansioristin 1999. Suomen Yrittäjien kultaisen yrittäjäristin hän sai 2005.

2007 Jääskeläinen valittiin myös opetushallituksen tekstiili- ja vaatetusalan koulutustoimikuntaan ja oli pestissä vuoteen 2013. 2007 hän sai myös Haminan kaupungin myöntämän yrittäjäpalkinnon Hamina-tuotteista ja viimeisten viidentoista vuoden aikana hänet on palkittu Suomen Yrittäjien kultaisella ansiomerkillä, Suomen Yrittäjien timanttiristillä ja palkittu ansaitusti Haminan Yrittäjien Yksinpuurtajan palkinnolla.

Jaana Jääskeläinen odottaa Hamina Tattoo -festivaalia ja muita kesätapahtumia ja toivoo, että tapahtumissa kävijät tulisivat käymään myös lahjapuodissa.

Jääskeläisen lehti-ilmoitus oli Reimarin ensimmäisessä lehdessä ja hänelle osui myös ensimmäinen asiakasnumero.