Jarkko Aitolahti sanoo heräävänsä joka arkiaamu neljältä. Nostalgisen myymälän tiskin takana hänet näkee lähes päivittäin.

– Aitolahden takuuvarma kestosuosikki on kermaviineri, joka löytyy lähetyslistoilta ainakin jo vuodelta 1962 ja kysyntä on jatkuvaa. Kestosuosikkeja ovat myös lihapiirakat ja Jaskan ranskis, niitäkin on ollut myynnissä jo 60-luvulla, Jarkko Aitolahti sanoo.

– Jatkuvasti pitää kuitenkin miettiä, mitä voisi uudistaa. Nytkin on kehittelyssä pari uutta tuotetta. Koska street food on nyt trendikästä, kehittelemme hampurilaissämpylää kesän grillihetkiin. Suunnitteilla on myös tuote ravintolamaailmaan, Jarkko vinkkaa, mutta ei vielä paljasta kaikkea.

– Kolmisen vuotta sitten kehitelty nakkirulla on mennyt hyvin kaupaksi. Rullassa on Takaladon Lihan herkkunakki ja kurkkusalaattia.

Jarkko Aitolahti myös korostaa tuotteiden tuoreutta. Eilisiä tuotteita ei seuraavana päivänä myydä. Tätä hän painotti myös viisitoista vuotta sitten jutussa, joka löytyy Reimarin ensimmäisestä vuosikirjasta.

Hän myös totesi lokakuussa 2007 ilmestyneessä Reimarissa, että yrityksen markkina-alue ulottuu itärajalta Pyhtäälle ja alue on pysynyt samana näihin päiviin. Tuolloisessa haastattelussa todettiin viljan hinnan rajusta noususta ja tänäkin päivänä ennustetaan energian ja raaka-aineiden hintoihin korotuksia.

– Viisitoista vuotta sitten ostokset maksettiin lähes yksinomaan käteisellä. Nyt 90 prosenttia on sähköistä rahaa. Laktoosittomien ja gluteenittomien tuotteiden kysyntä on selkeästi kasvanut ja tuotteet ovatkin jo pääsääntöisesti laktoosittomia, Jarkko Aitolahti sanoo.

– Verkkokauppamme avattiin pari vuotta sitten. Verkkokaupan tilauksista 80 prosenttia on täytekakkuja. Olemme myös Facebookissa ja Instagramissa. Korona-aika oli haastavaa. Ei järjestetty isoja häitä eikä synttäreitä, mutta nyt kakkutilauksia on alkanut taas tulla.

Jarkko Aitolahti myös kehuu, että viimeisen 15 vuoden aikana kaupungin imagoa on pystytty kehittämään parempaan suuntaan.

– Tervasaaren kehittäminen on ollut hyvä asia ja kehittäminen jatkuu. Google on tehnyt Haminaa tunnetuksi, kun aikaisemmin Hamina tunnettiin vain RUK:sta ja satamasta. Myös Suomen lipun aukiota kehitetään kaiken aikaa.

Aitolahti nostaa esiin myös Hamina Tattoon.

– Se on hieno tapahtuma, joka tuo myös paljon turisteja Haminaan.

Leipomoliike Aitolahti on perustettu 1948 Raatihuoneen torin laidalle, josta se siirtyi nykyiselle paikalle Sibeliuskadulle 1951. Jarkko Aitolahti ja hänen serkkunsa Janne Aitolahti ovat yrityksen vetovastuussa jo kolmannessa polvessa.