Haminan talousalueen uutislehti

Kesäteatteri starttaa röllimetsän seikkailuilla

Ilmeet sen kertovat: vuosia kestänyt epävarmuus harjoitusten etenemisestä katsojille asti on vaihtunut näytösten alkamisen odotteluun. Pelastakaa röllimetsän tekijäkaartista osa on ryhmittynyt ohjaajansa Jalle Niemelän ympärille. Vas. Jouni Saikkonen, Jan Mykkänen, Nelli Eurasto, Katariina Myller, Jussi Vilkki ja Pinja Saikkonen. (Kuva Eija-Kaarina Mäkelä)

Miltei kolme vuotta kestänyt epävarmuus tulevasta on vaihtunut luottamukseen harjoiteltujen esitysten yleisölle asti etenemiseen Haminan Teatterin harrastajakaartissa.

Vuonna 2019 viimeksi katsojia palvellut kesäteatteri Hämeenlinnan Bastionissa on taas valmis ilahduttamaan katsomoonsa tulijoita. Koko perheen näytelmä Rölli ja metsänhenki on vaihtunut Pelastakaa röllimetsäksi. Allu Tuppuraisen käsialaa molemmat.

Rölli on Rölli nytkin, mutta ohjaaja Jalle Niemelä lupaa myös aikuisille katsojille viihtyvyyttä.

– Ainakin rivien välistä hivenen varttuneemmat hoksivat kyllä tarjolla olevia jippoja, ohjaaja sanoo.

– Aiemmasta Röllistä poiketen Pelastakaa röllimetsässä musiikilla on keskeinen osa. Esityksessä uutta on myös röllimaailman ja reaalimaailman kohtaaminen, Jalle vinkkaa.

Allu Tuppuraisen sävellykset ohjaaja on sovittanut ”tämän päivän sointiin ja soundiin”.

Pelastakaa röllimetsä on paitsi laulu- ja musiikki­näytelmä siinä on myös oma koreografiansa. Röllikin saattaa innostua ottamaan muutaman tanssiaskeleen.

Jalle Niemelällä on ohjattavanaan tiivis, yhdentoista tekijän joukko. Väliaikoineen puolitoista tuntia kestävän Pelastakaa röllimetsän ensiesitys on perjantaina 1.7. Esityskertoja on 16 ja viimeinen on vuorossa lauantaina 6.8.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli