Haminan talousalueen uutislehti

Viimeinen kevätjuhla Kannusjärvellä

Viiden tytön kuoro: Helvi Suurnäkki (vas.), Neea Lahtela, Iina Suurnäkki, Enni Kelkka ja Venla Ukkola.

Koulun kevätjuhlaa vietettiin Kannusjärven koulussa nostalgisissa tunnelmissa. Juhla jäi koulun viimeiseksi, sillä Hamina on päättänyt lakkauttaa koulun, ensi syksynä koulu pysyy suljettuna.

– Kylän kuihtumista tämä enteilee, ilmiö nähtiin jo Metsäkylässä, jossa kylän koulu suljettiin pari vuotta sitten. Useampi talo tyhjeni asukkaista, sanoi kyläläinen Jussi Suurnäkki, jonka kolme lasta ovat nauttineet Kannusjärven koulun opetuksesta.

Kevätjuhlan katsomossa istui myös Kannusjärven kylätoimikunnan puheenjohtaja Mervi Hietala.

– Kyläkoulun loppuminen on murheellinen asia meille kaikille, tuumi Hietala.

Tinja Päärnilä piti koskettavan puheen kevätjuhlassa.

Haminan ensi lukuvuoden opetussuunnitelmat ovat jo pitkällä. Kannusjärven koulunjohtajana vuosia toiminut Sanna Kuosmanen siirtyy uusiin tehtäviin.

– Aloitan syksyllä Uuden-Summan koulun rehtorina. Kun minulla on täällä ollut yksi alainen, Uudessa-Summassa alaisia on kymmenkunta, kertoi Kuosmanen.

Kannusjärven koulun viimeistä kevätjuhlaa vietettiin oppilaiden vetämän ohjelman kautta. 3.-6.-luokkien oppilaiden näytelmän nimi oli Maailman tärkeimmät kengät.

Vehkalahden yläkouluun siirtyvä Tinja Päärnilä piti puheen, jossa hän lämpimin sanankääntein kiitti koulun opettajia. Yleisön joukossa kostuivat muidenkin kuin opettajien silmät. Jollei silloin, niin viimeistään suvivirren aikana.

Jussi Suurnäkki arveli liikenteen moninkertaistuvan kylän raitilla.

– Taksit ja bussit kulkevat koulun aikataulujen mukaan. Tunnin alkavat ja päättyvät eri aikoina ja säätämistä riittää tappiin asti, arvioi Suurnäkki huolestuneena.

– Omat ongelmansa ovat syksyllä Husulaan siirtyvän päiväkodin lasten vanhemmilla.

Sanna Kuosmanen (vas.) ja opettajakollega Johanna Laari jakoivat todistukset oppilaille.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide