Kadettikoulunkatu kuin silloin ennen vanhaan. Rakuunoiden perinneratsukot johtivat avajaiskulkuetta ryhdikkäästi.

Koko Hevoset Bastionissa tapahtuman tärkein työntekijä! Ahkerin talkoolainen!

Mainesanat kuuluvat nelijalkaiselle hurmurille, mustalle shetlanninponi Sammalisen Iisakille. Poni urakoi kaikki viisi kilpailupäivää Bastionissa kilparatsujen turvaponina. Kulku varsinaiselle kilpailuareenalle oli muurin läpi kulkevan matalan ja kapean tunnelin kautta. Rauhallista ja varmajalkaista saattajaa oli reaktioherkän, kisamoodiin virittyneen hevosen helppo seurata pimeään tunneliin.

Loviisalainen Esma Haddas suomenhevosellaan Dexter voitti lauantain Prix de Suomenhevosliitto 100 cm -luokan. Voittorahat Esma lahjoitti ukrainalaisten lasten hyväksi.

Mukana oli myös nuoria, kokemattomia hevosia, joille esim. telttakatos ja kovat äänet olivat uutta. Ne saivat Iisakilta erityishuolenpitoa.

– Ratsastajan selkäännousua ja ratsukon oman vuoron odottelua helpotti kummasti, kun vieressä oli ponikaveri joka ei ollut millänsäkään ympäristön hälinästä, kertoi Iisakin omistaja Marianne Raussi.

Mutta oli poniruunalla omiakin menoja, joiden vuoksi se joutui toviksi jättämään päivystyspaikkansa:

Monipuolinen, ravi- ja näyttelyponina menestynyt Iisakki osallistui cityravien ponilähtöön ja Suomen Shetlanninponiyhdistyksen kansalliseen rotunäyttelyyn. Tarhan portissa oli silloin lappu: ”Olen raveissa/näyttelyssä. Palaan pian”.

Sunnuntaina Iisakki vastaanotti kaupunginjohtajalta koko tapahtumaorganisaation puolesta tsempparipalkinnon tekemästään tärkeästä työstä.

Kouluratsastuksen KSO Kür Grand Prix-luokassa sijoittui vain kaksi ratsukkoa. Voiton otti Anna von Wendt hevosellaan Sir Fashion pistein 72.459.

– Bastionin atmosfääri ja koko ympäristö on kansainvälistä tasoa. Ratsastin kaksi viikkoa sitten Pärnussa kv. kilpailuissa, eikä niitä voi verratakaan tähän, totesi Anna von Wendt. Toiseksi tullut Pilvi Tuominen ratsulla G-Renzo komppasi:

– Mieletön paikka! Tällaista yleisömäärää ei kotimaan kisoissa yleensä ole. Tämä on niin hyvää harjoitusta kansainväliselle tasolle tähtääville, olisi hienoa, jos näihin puitteisiin pääsisi ikäluokkien parhaimmisto kilpailemaan.

Hanna Pekkalan ja Ilkka Nisulan Luka-pojasta on hyvää vauhtia kasvamassa urheilukuvaaja. Hevoskulttuuriin kasvanut perhe oli saapunut Forssasta ystävien mökille.

– Kun hevostapahtuma sattui samaan aikaan, niin ilman muuta tultiin seuraamaan, kertoi Ilkka Nisula, jolle cityravit ja niiden järjestäminen on hyvinkin tuttua. Aiemmin Hippoksen tiedottajana hän oli järjestämässa Hevoset Kaivarissa -tapahtumaa ja Suomen ensimmäisiä cityraveja.

– Kilpailumuoto on hyvä tapa tutustuttaa lajiin uusia ihmisiä. Hevoset pääsee näkemään ja niiden vauhdin aistimaan aivan läheltä.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Ratsastajat kiittivät ja ratsut rentoutuivat karvaisen turvamiehen seurassa. Esteratsu Duuck oli erityisen ihastunut Iisakkiin, joka on kuvassa kasvattajansa Mirva Kinnusen seurassa.

Ravitalli Pia Huusarin kasvattama ja omistama Rhapsody Point (oik.) Ilkka Korpi ohjaksissa kiri välierissä ennakkosuosikin, Henna Halmeen ohjastaman Bag’s Simonin ohi. Rhapsody Point veti pidemmän korren myös finaalissa, missä vastaan asettui toinen haminalaishevonen Finest Chocolate Terhi Vanhalan tallista.

Nähtiinkö tässä tuleva olympiaratsukko? Virolainen Kullo Kender – Go For It voitti sunnuntain pääluokan, Prix de Harjun Oppimiskeskus 145 cm. Lempäälässä harjoittelevan ratsukon tähtäin on korkealla. – Virossa ei ole missään tällaisia puitteita. Jos kilpailut ensi vuonna järjestetään, niin varmasti sieltä tulee paljon ratsukoita, kertoi iloinen Kullo.

Haminan hywät asukkaat tuovat hohtoa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Suomen Kengityssepät ry:n esittelyteltalla kengitysseppä Susanna Ilottu selvittää hevosen kavion rakennetta.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image