Haminan talousalueen uutislehti

Hyväntuulinen Hamina nautti Hevoset Bastionissa tapahtumassa

Rhapsody Point loimituksessa ja ratahaastattelussa on ohjastaja Ilkka Korpi.

Hevoset Bastionissa toteutui Haminassa ja historiallinen Hamina näytti kauneutensa tapahtumakävijöille aurinkoisena alkukesän viikonloppuna. Tapahtuman areenoilla, ohjelma-alueilla, näyttelyissä ja museoissa kävi viiden päivän aikana kaikkiaan noin 14 800 hengen yleisö.

Hevoset Bastionissa -tapahtumassa Bastionin linnoitusareenalla kilpailtiin kaikkiaan 26 este- ja kouluratsastusluokkaa. Kadettikoulunkadun areenalla koettiin kaikkien aikojen kolmannet Cityravit.

Yleisö eli mukana jokaisessa suorituksessa niin ratsastusareenalla kuin Cityravisuoralla. Areenoilla kaikuivat hurraa-huudot, jännittyneet henkäykset ja riemukas puheensorina läpi koko tapahtuman.

Kesäpuiston lastenalue tarjosi paljon ohjelmaa perheen pienimmille. RUK:n ohjelma-aluetta koristivat vanhat vaunut ja sunnuntaina pihan valloittivat shetlanninponit. Taidenäyttelyt ja museot tarjosivat tapahtumakävijöille hengähdyshetkiä viileissä sisätiloissa.

Tapahtuma käynnistettiin reilu vuosi sitten.

– Isona tavoitteena oli tehdä monipuolinen tapahtuma hevosen ympärille. Tässä onnistuttiin. Lämmin kiitos kuuluu hyville yhteistyökumppaneille, talkoolaisille, Suvi Louhelaisen johdolla toimineille ammattilaisille ja tietysti monipuoliselle yleisölle, tiivisti tapahtuman jälkeisiä tunnelmia Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

– Lisää vetovoimaa toi upea kesäsää. Historiallinen Haminan keskusta toimi valtavan hyvin hevostapahtuman areenana. Nyt on aika käydä palaute lävitse ja sen pohjalta ratkaista tapahtuman tulevaisuus. Tapahtumaa oli tekemässä noin 200 toimihenkilön ja vapaaehtoisen joukko.

Myös järjestelyorganisaatio oli tyytyväinen.

– Olemme järjestäneet yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aiemmin nähty. Sydäntäni lämmittää erityisesti se, että samassa tapahtumassa uniikeilla areenoilla Bastionin linnoituksessa ja Kadettikoulunkadun areenalla oli esillä koko hevosurheilu ratsastuksesta, raveihin ja kasvatukseen, tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen kommentoi.

– Tapahtumakävijöille tarjottiin ikimuistoisia elämyksiä. Kiitos siitä kuuluu tapahtuman toimihenkilöille ja vapaaehtoisille. Viiden päivän tapahtuman tunnelmaa on kiitelty ja se on kaikkien kovan ponnistuksen ansiota. Ilman toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia tapahtumaa ei olisi koskaan syntynyt. Haluan välittää lämpimimmän kiitokseni vielä heistä jokaiselle!

Haminan cityravien ykkönen Rhapsody Point tulossa loimitukseen, ohjaksia pitelee hevosen omistaja-valmentajan Pia Huusarin tytär Pinja Iltanen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli