Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kesäteatteri pelastaa Röllimetsän

Haminan Teatteri palaa tällä viikolla koronakurimusta edeltäneeseen ja erittäin suosittuun Rölli-teemaan.

Haminan Teatteri palaa tällä viikolla koronakurimusta edeltäneeseen ja erittäin suosittuun Rölli-teemaan. Nyt satumaailma kohtaa todellisuuden: ihmisen ikuisen ahneuden, tavaran rohmuamisen ja luonnon tuhoamisen, kun Röllimetsää uhkaa tuotteistaminen loputtomien rahavirtojen lähteeksi.

Miten siinä lopulta käy, se nähdään Jalle Niemelän ohjaamassa versiossa, joka perustuu elokuvaan Röllin hirmuisia tarinoita.

– Ajankohtaisen teemansa takia Haminan Pelastakaa Röllimetsä on tarkoitettu koko perheen katsottavaksi, vaikka Röllin tarinat yleensä onkin suunnattu lapsille, sanoo ohjaaja Niemelä.

Jalle Niemelä (oik.) valmistautumassa hikisiin harjoituksiin ja hyvin tarkenee myös Jouni Sinkkonen.

Haminan teatterin kesäareenalla, Ruutikellarin takana kuullaan paljon musiikkia. Kyse on Niemelän sanoin: laulunäytelmä nykymyllyyn sovitettuna. Sovittajina ovat teatterin omat ammattilaiset Mika Parkko ja Matti Toikka.

Röllimetsässä seikkailee kymmenen teatterilaisen ryhmä, ja pääosassa Röllinä nähdään monista päärooleista tuttu Jan Mykkänen.

Muissa rooleissa: Jussi Vilkki, Tuomas Guseff, Milja Taipale, Katariina Myller ja Jouni Sinkkonen. Mukana myös: Mira Fagerlund, Siiri Honkonen, Siiri Husu, Pinja Saikkonen.

Puvustus: Pirjo Kotkavuori-Porkka, lavastus: Mika Parkko, Tero Porkka.

Äänet ja musiikin sovitus: Mika Parkko ja Matti Toikka

Näytelmän ensi-ilta on perjantaina 1.7. ja esitykset jatkuvat lauantaihin 6.8. asti.

Nti Seesteinen (Katariina Myller) ja Hra Lerkkanen (Jouni Sinkkonen) kevyessä mielipiteenvaihdossa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli