Haminan talousalueen uutislehti

Harri Hagman Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajaksi

Harri Hagman valittiin selkeällä ääntenenemmistöllä Kymenlaakson hyvinvointialueen toimitusjohtajaksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi on valittu Harri Hagman. Valinta suoritettiin suljetulla lippuäänestyksellä aluevaltuuston kokouksessa.

Ääniä saivat myös hyvinvointialuejohtajaksi hakeneet Annikki Niiranen ja Sami Puukari. Hyvinvointialuejohtajaksi valittu Hagman sai valtuutetuilta 39 ääntä. Niiranen sai 15 ääntä ja Puukari 4 ääntä.

Hagman on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän on toiminut Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän liikelaitoksen SataDiagin johtajana.

Hagmanin varalle hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Sami Puukari.

Kymenlaakson hyvinvointialueelle haettiin ajalla 18.3.–10.4. ja 6.–22.5. hyvinvointialuejohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajan virkaan haki yhteensä 16 hakijaa, joista 11 haastateltiin. Heistä kolme jatkoivat arviointeihin ja esittäytyivät valtuutetuille 15.6. järjestetyssä haastattelutilaisuudessa.

Hyvinvointialuejohtaja vastaa aluehallituksen alaisten toimialojen toiminnasta sekä johtaa ja kehittää hyvinvointialueen hallintoa, taloutta ja muuta toimintaa aluehallituksen alaisuudessa.

Aluehallitus valitsi kokouksessaan konsernipalvelujen toimialajohtajan virkaan Ari Nevalaisen ja strategia- ja integraatiopalvelujen toimialajohtajan virkaan Lauri Lehdon. Lehto ja Nevalainen toimivat toimialajohtajan tehtävän ohella tulosyksikköjohtajina.

Lisäksi aluehallitus valitsi johtajaylihoitajan virkaan Mari Kuusiston.

Hagmanin valinta Kymenlaakson HVA-johtajaksi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella ei lopulta yllättänyt aluehallituksen ensimmäistä varapuheenjohtajaa, haminalaista Elina Inkeroinen-Lalua (kok):

– Hyvistä hakijoista Hagman erottui papereiden lisäksi edukseen myös haastattelussa. Rauhallinen, varma, johdonmukainen ja ratkaisukeskeinen suhtautuminen asioihin tekivät vaikutuksen, mutta erityisesti hänen halunsa yhteistyöhön ja aitoon vuorovaikutukseen kaikkien osapuolien kanssa hyvinvointialueen rakentamisessa. Olen aistinut, että muutosta on alueella laajasti toivottu ja nyt on odotukset kaikilla korkealla. Hyvillä mielin eteenpäin! sanoi Inkeroinen.

Hyvinvointialueen valtuutettu Antti Pakkanen (ps) oli samoilla linjoilla:

– Haastattelu ja CV vakuuttivat. Hyvinvointialue tarvitsee kehittämis- ja uudistuskykyä, joten uusi johtaja on siinä paikallaan. Tärkeää on kyky neuvotella valtiovarainministeriöön hyvinvointialueen rahoituksesta, joka on ensi vuonna erittäin iso haaste, arvioi Pakkanen.

– Aloittavan johtajan tulee pystyä aktiiviseen keskusteluyhteyteen Haminan kaupungin ja muiden jäsenkuntien kanssa ja tässä suhteessa uskon, että Hagman täyttää paikkansa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös