Haminan talousalueen uutislehti

Bussilla parhaiten Haminaan!

Hamina ei ole kuuluisa laajoista pysäköintialueistaan, mutta niitä kuitenkin on.

Hamina Tattoo tuo Haminaan perinteisesti useita liikennejärjestelyjä. Kätevimmin rajoitusten kanssa voi elää ilman omaa autoa ja tyytyä bussikyyteihin!

– Haminalaiset ovat jo tottuneet Tattoon ruuhkiin, autottomana se on parasta. Saman vinkin voin antaa ulkopaikkakuntalaisille. Käyttäkää Haminaan saapuessanne julkisia liikennevälineitä, sanoo Haminan projekti-insinööri Esa Kelkka.

Linjaliikenteen bussien pysäkit siirtyvät torstain 14.7. ja sunnuntain 17.7. väliseksi ajaksi Haminan torin laidalta Sibeliuskadulle Kotipizzan ja ravintola Jack-Upin tanhuville.

Haminaan saapuvat bussiryhmät jättävät matkustajansa Kaivokadulle torin eteläpäähän, jonne ajetaan Maariankadun kautta. Torilta vieraat siirtyvät jalkaisin Tattoo-katua pitkin Hamina Bastionin marssishow’n katsomoon.

Tyhjät bussit siirtyvät matkustajat jätettyään bussiparkkiin Annankadun kentälle tai Kaivokadulle.

Rauhankadun pysäköintikenttä on kokonaan varattu VIP-vieraille sekä soittokuntien busseille.

– Kaivokatu suljetaan liikenteeltä torstaina 14.7. välillä Puistokatu – Maariankatu, koko matkalle tulee pysäköintikielto, ja kielto on voimassa vielä lauantaina. Kielto myös osoitetaan liikennemerkein, viestittää Kelkka. Kaivokatu avataan jälleen sunnuntaina 17.7. aamulla.

Kaivokadun sulkemisen syy on selvä: koska marssishow’n bussit purkavat ja lastaavat torin etelälaidassa Kaivokadulla, busseille turvataan näin vaivaton liikennöinti.

Fredrikinkatu toimii Tattoo-katuna myyntipisteineen ja kahviloineen koko Tattoo-viikon ajan. Katu on liikenteeltä suljettuna välillä Raatihuoneentori – Vallikatu maanantaista sunnuntaihin 11.–17.7.

Tarjolla kävelykatu ”Fredalla” on musiikkia, tanssia, kahvilaherkkuja, ravintoloita ja myyntikojuja, jotka palvelevat vieraita aamusta iltaan. Isoympyräkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä Fredrikinkadun risteyksen kohdalta koko Tattoo viikon ajan eli maanantaista sunnuntaihin 11.–17.7.

– Sekaan ei autoja sopisikaan. Keskustan katujen liikenteen sujumiseksi osoitetut liikenne- ja pysäköintirajoitukset on tarkoitettu myös noudatettaviksi, sanoo Kelkka.

Liikenne Raatihuoneentorilla välillä Kirkkokatu – Fredrikinkatu on katkaistuna koko Tattoo-viikon ajan. Liikenne Kadettikoulunkadulta länteen päin ohjataan Raatihuoneentorilta Maariankadulle.

Torstain Tattoo-paraati, johon kaikki vierailevat soittokunnan osallistuvat, toimii entiseen malliin, eli soittokunnat poistuvat Kadettikoulunkadulle ja edelleen ohi RUK:n päärakennuksen.

– Tattoo-paraatin aika on ruuhkien kannalta kriittisin. Kannattaa varata aikaa riittävästi ja saapua Raatihuoneentorin pelipaikoille hyvissä ajoin, vinkkaa Haminan liikenneprojektien suunnittelija Kelkka.

Henkilöautoille löytyy pysäköintipaikkoja Tervasaarelta, Viipurinkadulta ja Kari Lindberginkadulta. Inva-pysäköinti on Bastionin huoltotunnelin luona olevalla P-alueella Kari Lindbergin kadulla. Opastus P5+Inva

Pysäköiminen katujen varteen on sallittua, jollei sitä liikennemerkein ole kielletty tai rajoitettu.

Hamina ei ole kuuluisa laajoista pysäköintialueistaan, mutta niitä kuitenkin on.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös