Alankomaiden kuninkaan omaa soittokuntaa pidetään yhtenä maailman parhaista.

Marssishow on perinteisesti Hamina Tattoon helmi. Musiikillinen ilotulitus tuo Haminaan jälleen joukon maailman parhaita sotilassoittokuntia ja arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema Euroopan suurin telttakatos on kaikkien vieraitten kiittämä.

Royal Military Band Johan Wilhelm Friso, Alankomaat

Royal Military Band Johan Wilhelm Friso on Alankomaiden kuninkaan oma edustussoittokunta, joka on ottanut tehtäväkseen eurooppalaisen puhallinmusiikin edistämisen. Soittokuntaa pidetään alan piireissä yhtenä taitavimmista. Soittokunta joutui peruuttamaan Maneesiin suunnitellun erikoiskonsertin, mutta on mukana täydellä miehityksellä marssishow-konserteissa.

Soittokunta esiintyy myös Lebedeffin kauppakartanon pihakonsertissa 16.7. klo 12.30.

Gebirgsmusikkorps der Bundeswehr, Saksa

Saksan maavoimien vuoristosoittokunta Garmisch-Partenkirchenista tuo Haminaan pitkien alppitorviensa musiikilliset perinteet. Saksalaisen perinteisen marssimusiikkinsa soittokunta koristelee baijerilaisilla perinteillä ja alppitorvilla. Soittokunta on perustettu 1957.

Soittokunta esiintyy Kesäpuiston puistokonsertissa tiistaina 12.7. klo 11. Mäkelän talon pihakonsertissa soittokunta soittaa tiistaina 12.7. klo 16.30 ja Pormestarintalon pihassa perjantaina klo 16.30.

Saksan maavoimien edustussoittokunta säväyttää alppitorvineen.

2nd Battalion the Royal Regiment of Scotland, Pipes, Drums & Bugles Platoon, Iso-Britannia

Skotlannin kuninkaallisten rykmenttien sotilaallista voimaa symboloivat Ylämaan säkkipillit saapuvat Haminaan legendaarisella kokoonpanolla, jonka kautta säkkipillinsoitto on vuosisatojen aikana levinnyt kautta maailman. Kuuluisin soittimista on 92 desibelin äänen tuottava soitin! Soittokunnan juuret ovat vuodessa 1678. Juhla-asuissaan soittokunta on hyvin tarkka väreistään, joissa loistokkuutta riittää.

Kesäpuiston konsertissa soittokunta esiintyy keskiviikkona 13.7. klo 11. Baskin talon pihakonsertissa soittokunta nähdään ja kuullaan tiistaina 12.7.klo 12.30. Lappeenrannan portin vartiorakennuksen pihakonsertissa skottilaiset esiintyvät perjantaina 15.7. klo 17.30.

Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipillisoittokunnalla on vankat perinteet.

The Trinidad and Tobago Defence Force Steel Orchestra

Eksotiikkaa Karibianmereltä Hamina Tattooseen tuo steel-rumpuineen esiintyvä soittokunta Trinidad and Tobagosta. Rytmisessä mielessä soittokunta on omaa luokkaansa ja soundit vievät suoraan Karibian tunnelmiin. 35 henkilön vahvuudella Haminaan saapuvassa ryhmässä on myös kolme tanssijaa, jotka saavat finaalissa seurakseen kolme suomalaista tanssitaituria!

Kesäpuiston lavalla Karibian vieraat esiintyvät lauantaina 16.7. klo 10. Lebedeffin kauppakartanon pihakonsertissa he esiintyvät torstaina 14.7. klo 17.30 sekä Pormestarintalon pihakonsertissa lauantaina 16.7. klo 17.30.

Eksotiikkaa suoraan Karibialta: Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien soittokunta ja sen mahtava rytmiryhmä steel-rumpuineen.

Puolustusvoimien soittokunnat

Puolustusvoimien soittokunnista Hamina Tattoossa ovat mukana 100-vuotisjuhlaansa vuoden viiveellä juhliva Rakuunasoittokunta, nuorekas ja ennakkoluuloton Laivaston soittokunta sekä yleensä suurimmat suosionosoitukset saava Varusmiessoittokunta.

Varusmiessoittokunta on perinteisesti yksi Hamina Tattoon suursuosikkeja.

Rakuunasoittokunta esiintyy Kesäpuistossa perjantaina 15.7. klo 11. Ortodoksisen kirkon pihakonsertissa tiistaina 12.7. klo 17.30 kuullaan Rakuunasoittokuntaa, Goviniuksen talon pihakonsertissa torstaina 14.7. Laivaston soittokuntaa. Perjantaina 15.7. klo 12.30 Varusmiessoittokuna esiintyy Arvilommin talon pihamaalla. Lauantaina 16.7. Laivaston soittokunta esiintyy klo 16.30 myös Römpötin talon pihassa.

Laivaston soittokunta esiintyy valkoisissa edustusasuissaan.