Kahtena kesänä peruuntunut haminalainen suurtapahtuma Hamina Tattoo on tavallaan uuden edessä. Vuosina 2020 ja 2021 järjestelyissä jouduttiin lyömään liinat kiinni koronapandemian vuoksi. Vaikka tänä vuonna kaikki Tattoon järjestelyt ovat edenneet odotetusti, ilmassa on kuitenkin kysymysmerkkejä.

Nouseeko kesän 2018 Tattoon kaltainen huuma yhä siivilleen? Tuolloin Tattoossa rikottiin kaikki katsojaennätykset ja niin vieraat kuin isännätkin ylistivät Tattoota.

Tuntemattomia ja ennalta aavistamattomia tekijöitä on ilmassa. Onko pandemia jättänyt epäilyksen varjon kansan syviin riveihin? Kun neljä vuotta siten Tattooseen saapui sadoittain täysiä bussilastillisia ympäri maata, onko vetovoima tallella nyt, kun myös polttoaineen hinta on lähes kaksinkertaistunut neljän vuoden takaisesta?

Hamina Tattoon peruskäyttäjäryhmät myös ikääntyvät. Onko tapahtuman johto onnistunut kehittämään Tattoota sisällöltään entistä vetovoimaisemmaksi myös nuoremmille väestöryhmille?

Kaikkiin kysymyksiin saadaan vastauksia reilun viikon kuluessa. Jokainen Tattoo on aina uusi ja erilainen. Monipuolista ohjelmaa on kaikille tarjolla.

Tärkein kohderyhmä Hamina Tattoolle on kuitenkin lähiseudun asukas, joka avaa toivottavasti ovet myös vierailleen. Haminalaisille Tattoo on ehkä tuttu jo vuosien takaa, mutta uusiutunutta festivaalia sietää esitellä aina myös omille vieraille ja sukulaisille.

Jorma Haapamäki

Päätoimittaja