Haminan talousalueen uutislehti

Rokkaa päivällä, jazzia illalla! Tattoon jamipaikka tuli takaisin

Wanhan Veteraanin pihamiljöö on muuttunut sitten Wanhan Toipparin aikojen. Jazz-teltta museon ja Camp Haminan väliin pystytettynä Tattoon ajaksi tiivistää tunnelmaa entisestään.

Hamina Tattoon vanha tuttu jamipaikka Toippari on tullut takaisin uudessa uskossa. Entinen toimiupseerikerho varuskunnan portinpielessä on nyt Wanha Veteraani, Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus.

Wanhan Toipparin ilme on kokonaan uusi. Sisätilat ovat näyttelykäytössä. Pihaan nousi viime loppukesästä avattu Camp Hamina, rauhanturvatukikohta, erityismiljöö, jossa on messiravintola, sauna ja 40 hengen majoitustilat. Tattoon aikana lisäksi pihan täyttää yli 200 hengen jazz-teltta.

Jazzit soivat teltassa jokaisena iltana tiistaista lauantaihin ja musiikista vastaavat Suomen jazzin huiput. Varaa liput vielä, kun ehdit, www.lippu.fi. Jazz-telttaan konsertti-iltoina pääsee klo 20–23 välillä vain em. pääsylipulla. Messiin pääsee vapaasti koko illan.

Haminan sotilas- ja tattookaupunki-ilmeeseen luonnollisesti sopii Wanhan Veteraanin tapahtumaviikon päiväkäyttö. Museo esittelee iltakahdeksaan saakka Rauhanturvaamisen perus- ja Suomen laivasto sodassa 1939–1945 -näyttelyjä. Kenttäkaupassa on myytävänä maanpuolustusalan kirjoja ja matkamuistoja.

Messiravintolan 40 sisäpaikkaa ja 80 terassipaikkaa saavat päivisin anniskelulle lisätilaksi myös jazzteltan.

Kello 11–15 teltassa annetaan tattoovieraille mahdollisuus päästä Suomen armeijan ravitsemusselkärangan, hernekeiton makuun pannukakkuineen. Ryhmille rokka järjestyy ennakkoon varattuna, yksittäiset ruokailijat pääsevät kauhan varteen suoraan tiskiltä.

Messistä löytyy päivän hernekeiton ohella pientä suolaista janojuomien hiukoa tasaamaan ja tietysti kahvia ja makeaa.

Jazz-konserttien (21.30–23) jälkeen musiikki-illat jatkuvat vielä trubaduurin loihtimin leppein sävelin. Ja messiravintola tietysti huolehtii, ettei iloista iltaa kuivin suin tarvitse nautiskella. Wanhan Veteraanin ja messin sisävessat ovat asiakkaiden käytössä.

Autojen pysäköinnissä noudatetaan Tattoon ja Haminan kaupungin ohjeistusta.

Wanha Veteraani ja Camp Haminan messi-, sauna- ja majoituspalveluja operoiva Wanhan Töpinä varautuu kansan paljouteen.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli