Haminan talousalueen uutislehti

Tangon taiturit perjantaibileissä

Riku Niemen orkesteri + Jorma Kääriäinen
Riku Niemi orkestereineen vauhdittaa Tattoo-klubia keskiviikkona 13.7. (Kuva Lauri Rotko).

Tattoo-klubit takaavat vauhdin yöelämään

Yöelämän keskus Hamina Tattoossa on torin Tattoo-klubi, jossa eri puolilta maailmaa saapuvat muusikot kohtaavat jamittelemaan.

Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo vakuuttaa, että klubi-illat tiistaista lauantaihin ovat täysin uniikkeja, niiden ohjelmisto rakennettu vain tuota yhtä iltaa varten.

Klubi-isäntinä toimivat vuorollaan Mikael Konttinen, Jorma Uotinen sekä Jalle Niemelä ja Jenni Roslakka.

Maria Tyyster, tangokuningatar mallia 2014, palveli Varusmiessoittokunnassa saaden myös reserviupseerikoulutuksen.

Perjantai 15.7. tarjoaa kansainvälistä eksotiikkaa teemanaan Tango – Pariisin taivaan alla. Tangon tulkkeina on neljä tangokuninkaallistamme Pekka Mikkola (kuningas 2012), Teemu Roivainen (2014), Saska Helmikallio (2005) sekä vuonna 2014 tangokuningattareksi kruunattu Maria Tyyster.

Illan solistina on myös Mikael Konttinen, tangoprinssi vuodelta 2006. Yhteistä illan solisteille on se, että jokainen on suorittanut varusmiespalveluksensa Lahdessa Varusmiessoittokunnassa.

Maria Tyysterin sotilasura päättyi monien vaiheiden jälkeen reservin vänrikkinä, nyt jo luutnanttina.

– 2013 oli oppilaana RUK:ssa, mutta oppilasaika jäi kesken saatuani marssimurtuman. Keskityin seuraavana vuonna tangoon ja voitin kuningatartittelin, jonka jälkeen suoritin palvelukseni loppuun RUK:ssa, kertoo Maria.

Jukka Poika, Tattoo-klubin tähti torstaina 14.7.

– Meininki Varusmiessoittokunnassa oli tosi vaihtelevaa. Se jäi harmittamaan, että palvelin siellä parillisina vuosina ja niin jäi Hamina Tattoo kokematta.

Lappeenrantalainen Maria oli mukana Tangomarkkinoilla jo 2009 yltäen semifinaalivaiheeseen. 2010 ja 2011 hän pääsi finaaliin mutta ilman suurmenestystä.

– Silloin väsyin tangoihin, kunnes eräällä keikalla Lappeenrannassa Päiviö Pyysalo puristi minulta esiintymislavalla lupauksen lähteä vielä 2014 Tangomarkkinoille. Se todella kannatti.

Mikael Konttinen toimi Tattoo-marssishown juontajana 2014.

Perjantain klubi-illan ohjelmisto on rakenteilla mutta varmaa on se, että huippuartistit laulavat tulisimmat tangot, tahdit takaa Varismiessoittokunnan viihdebändi jousineen.

– Jorma Uotinen myös mukana? Täytyy varata mukaan tanssikengät, vaikka voi Jorma tarttua mikrofoniinkin!

Tattoo-klubien musiikkishow alkaa joka ilta klo 20, klubin ovet avautuvat jo tuntia aikaisemmin. Päivisin klubiteltta toimii ruoka- ja olutravintolana.

Ars Aqua -konsertiin kuuluvat hinaajalta nousevat vesisuihkut.

Ars Aqua soi Tervasaaressa

Maria Tyysterille vierailu Hamina Tattoossa on urakointia, sillä hän esiintyy perjantaina jo klo 17 Tervasaaressa koko perheen Ars Aqua musiikkitapahtumassa, jossa palokuntien vesisuihkut tavoittelevat taivaita. Palokuntien tukikohtana on Hinaaja Merikarhu.

Maria Tyysterin lisäksi ilmaiskonsertin solisteina esiintyvät Mikael Konttinen ja Juha Ketola. Bändinä on Laivaston soittokunta kapellimestarinaan Tero Haikala.

Lassi Ikäheimo oli kypäräpäisenä mukana Ars Aquan harjoituksissa.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli