Haminan talousalueen uutislehti

Tähdet Patulle ja urheilun mahtiseuroille

Haminan Raatihuoneentorin Tähtikatu sai uudet tähdet.

Haminan Raatihuoneentorin Tähtikatu sai uudet tähdet, kun oman tähtensä sai Tervasaaren vankkumaton puolustaja ja lipunkantaja Patu Patanen sekä haminalaisuutta urheilurintamilla puolustavat Haminan Palloilijat ja Vehkalahden Veikot.

Tähtiä paljastettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2020 tähtensä saivat taidemaalari Hugo Simberg, hiihtäjä Marjatta Kajosmaa, keihäänheittäjä Tapio Korjus ja kirjailija Helvi Hämäläinen.

Vuosi sitten jaetut tähdet nimettiin taidemaalari Magnus Enckellille, lasitaiteilija Tamara Aladinille sekä keisarillisen Suomen kadettikoululle ja Reserviupseerikoululle.

Tähdillä Hamina on halunnut korostaa sitä, kuinka paljon kaupunki arvostaa suurmiehiään ja -naisiaan sekä heidän elämäntyötään. Valinnat on aina tehnyt kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, joka sai laajaa tukea valinnoilleen, kun ensimmäiset tähtivalinnat olivat suunnitteilla.

Tähtiehdotuksia kaupunginjohtajan pöydällä oli kymmeniä ja kaikki perusteltuina. Voi olettaa, että lisää tähtiä on vielä tulossa, sillä eri perustein tähtensä ansaitsevia kyllä riittää.

Uusimpia tähtivalintoja ei voi arvostella kuten ei aikaisempiakaan. Jokainen tähtensä saanut on tähtensä myös ansainnut hyvin perustein, jotka ovat jokaisen kohdalla kovin erilaisia.

Patu Patasen nostaminen tähtikaartiin saa yleisen hyväksynnän, sillä hän on tehnyt jo vuosikymmeniä kiihkeästi työtä Haminan ja haminalaisuuden puolesta.

Urheiluseurat HP ja VeVe loistavat laajalla nuorisotyöllään kasvattaen koko ajan uusia ikäpolvia terveiden elämäntapojen pariin. Nuoriso tarvitsee aina myös esikuvia, joita tasokas urheiluseuratyö nostaa esiin ja otsikoihin vähän väliä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus