Haminan talousalueen uutislehti

Hamina hallitsee tapahtumat

Neljän vuoden odotus ja huolelliset valmistelut palkittiin, kun kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo toteutettiin onnistuneesti.

Neljän vuoden odotus ja huolelliset valmistelut palkittiin, kun kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo toteutettiin onnistuneesti. Jälleen kerran Hamina näytti voimansa ja kykynsä suurten tapahtumien järjestäjänä.

Hamina Tattoo järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 1990. Siitä alkaen tapahtumaa on kehitetty monipuolisemmaksi. Pisimmän loikan Tattoo otti 1998, kun valtakunnallistakin mainetta saaneet marssishow’t siirrettiin vasta entisöityyn Hamina Bastioniin.

Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema Euroopan laajin telttakatos osoittautui kaikin puolin oivalliseksi. Bastionin holvit toivat tapahtumaan hienon akustiikan taitaville sotilassoittajille.

Hamina on muutakin kuin Tattoo. Kaupungista on kasvanut itseään suurempi tapahtumakeskus, jossa ei kainostella suuriinkaan haasteisiin tarttumista. Kesäkuinen Hevoset Bastionissa oli lajissaan ensimmäinen ja Hamina Tattoon vauhdittama tapahtumakesä jatkuu pitkälle syyskuuhun saakka.

Jos juuri nyt kaupunki vetää henkeä tapahtumien järjestäjänä, kulttuuri ja taide eivät lepää. Parhaillaan on Haminassa käynnissä liki puoli tusinaa taidenäyttelyä ja kulttuurikirjoa täydentävät vielä teatteriesitykset.

Haminaan saapuvat vieraat – niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin – voivat havaita, että kaupunkimme todella on maailmanluokan pikkukaupunki!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus