Iloinen karibialainen musiikki sai tunnelman kohoamaan.

Lebedeffin kauppakartanon pihalla istumapaikat täyttyivät hyvissä ajoin ennen Trinidad ja Tobagon puolustusvoimen steel pan -orkesterin esiintymistä. Seisomapaikoillakin oli tungosta ja Karibian rytmejä kuunneltiin myös pihaportin ulkopuolella. Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien edustussoittokunta vieraili Hamina Tattoossa jo toista kertaa.

Haminalainen Paula Ahola tuli paikalle tyttärensä Emmin kanssa hyvissä ajoin ennen konsertin alkua. Paula Ahola totesi, että Tattoo-viikko on sujunut hyvissä fiiliksissä.

– Yhdessä puistokonsertissa olen käynyt ja kävin myös katsomassa paraatia. Nyt tultiin tänne kuuntelemaan mukaansa tempaavia karibialaisia rytmejä. Ja ehkä vielä mennään lastenkonserttiin. Kaikkiin tapahtumiin ei millään ehdi, kun jo arjen pyörittämiseen menee aikaa, Paula Ahola totesi.

Paula Ahola oli mielissään siitä, että Tattoossa on paljon erilaisia tapahtumia ja myös paljon maksuttomia tilaisuuksia.

Sanna Korkka ja Jari Uotinen löysivät istumapaikat. Jari Uotinen vinkkasi, että Hamina vetää puoleensa.

Haminalainen Sanna Korkka ja Pyhtäällä asuva Jari Uotinen löysivät istumapaikat.

– Tattoo-viikko on sujunut mainiosti, avajaiskonsertissa oltiin ja tiistaina puistokonsertissa ja nyt alkoi loma, Sanna Korkka tuuletti.

Hän oli myös käynyt kuuntelemassa karibialaista musiikkia jo silloin, kun soittokunta oli ensimmäisen kerran Tattoossa 2016.

Jari Uotinen kertoi, ettei ole koskaan aikaisemmin kuullut livenä steel-rumpujen sointia. Hän oli myös googlettanut etukäteen, että Trinidad ja Tobago on Etelä-Amerikan pohjoisrannikolla sijaitseva saarivaltio, johon kuuluu myös lukuisia pienempiä saaria ja karnevaaleilla rumpuina olivat vanhat öljytynnyrit.

Myös konsertin avannut Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo kertoi, että 1930-luvulla Trinidadin alueella soitettiin festivaaleilla peltipurkeilla ja huomattiin, että jos pellissä on lommo, ääni kuulosti vähän erilaiselta. Siitä lähdettiin kehittämään steel-pannuja ja 1990-luvun puolivälissä perustettiin Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien edustussoittokunta.

Paula Ahola tuli tyttärensä Emmin kanssa konserttiin ja sanoi, että Tattoo-viikko on sujunut hyvissä fiiliksissä.