Haminan talousalueen uutislehti

Sotaväen kalusto kiinnosti vieraita

Eteläkorealaista valmistetta oleva panssarihaupitsi 155 PSH K9 FIN taistelupanssarivaunu kiinnosti. Erityistä huomiota sai 155-millinen tykki, jonka kantama on 40 km. Vaunua esittelivät tkm Veera Pulkka (vas.) ja tkm Essi Kontio Karjalan Prikaatista Vekaranjärveltä.

Puolustusvoimien kalustonäyttely on perinteisesti yksi Hamina Tattoon taattuja vetonauloja.

Korealaisvalmisteinen panssarihaupitsi oli 155 mm:n tykillään yksi vaikuttavimmista, mutta uutuutena kiinnosti ehkä enemmän jo kymmeniä vuosia käytössäolleen panssaroidun kuljetusajoneuvo Pasin seuraajaksi suunniteltu Patria 6×6 eli virallisemmin XA-180M.

Kuljetuspanssariajoneuvo 6×6 muistuttaa edeltäjäänsä Pasia, mutta on kaikilta ominaisuuksilta aivan toista luokkaa.

Veto 6×6:ssa on kaikissa kuudessa pyörässä ja kapasiteettia jo vaunun johtajan ja ajajan lisäksi 10 hengelle. Patria 6X6 on modulaarinen ja suorituskykyinen, mutta samalla myös yksinkertainen, kestävä ja niin edullinen, että sen tarjoamia taktisia ominaisuuksia voidaan hyödyntää suurempinakin määrinä.

Suuri kantavuus varmistaa, että ajoneuvoon on valinnaisena saatavilla STANAG-luokittelun tason 4-suojaus ja että kantavuus riittää eri ajoneuvoversioille ja varusteille myös tällä suojaustasolla.

– Näyttely kiinnostaa yleisöä, kysymyksiä on riittänyt vastattavaksi. Nyt on oikea ja otollinen aika PV:n näyttelyille, aihe on ajankohtainen, arvioi alikersantti Niko Timoskainen esitellessään taistelupanssarivaunu Leopardia.

Leopard on saksalainen valmiste.
TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli