Haminan talousalueen uutislehti

Tattoo-kadulla hyvä tunnelma

Tattoo-kadulla oli joka päivä iloisia ihmisiä, mikä nostatti tunnelmaa.

Tattoo-kadulla oli koko Tattoon ajan paljon väkeä, mikä nostatti festivaalin tunnelmaa. Tätä todisti myös nykyään Helsingissä asuva Nea Naakka, joka sanoi, että on ihana nähdä entinen kotikapunki näin vilkkaana.

– Liput torstain marssi­show’hun on jo ostettu ja käydään varmaan myös katsomassa festivaalin aikana avoinna olevat linnoituksen vanhojen talojen pihat, pääkaupungissa nykyisin asuva Enni Naakka kertoi suunnitelmista.

Eikä tämä suinkaan ole heidän ensimmäinen vierailunsa sotilasmusiikkifestivaaleilla.

Enni Naakka sanoi, että todella kiva nähdä kavereita, joita ei enää näe niin usein.

Leena Ståhl kertoi käyneensä Tattoon marssishow’ssa joka vuosi. Saku Aaltonen oli Tattoon pyörteissä ensimmäistä kertaa.

– Ollaankin jo kavereiden kanssa sovittu, että lähdetään baarikierrokselle, Enni Naakka toteaa.

Haminalainen Kirsi Teittinen nautti lastensa Nellan ja Markuksen kanssa keskiviikkona lounasta Tanelinkulmaa vastapäätä olevassa puistikossa. Savupekonimakkara ja limsa maistui mukavan varjoisassa paikassa.

– Tulimme fiilistelemään Tattoo-kadulle ja Markus halusi nähdä torin klubi-teltan ja sielläkin käytiin kurkistamassa ja ostettiin limut, Kirsi Teittinen sanoi.

Kirsi Teittinen kertoi, että on käynyt lähes jokaisessa Tattoossa kuuntelemassa ja katsomassa marssishow’ta.

Enni Naakka, haminalainen Aapo Naakka, helsinkiläinen Kim Niiranen ja Nea Naakka nauttivat siitä, että Haminan kaduilla oli paljon väkeä. Nea Naakka sanoi, että Ulpu-koira rakastaa huomiota.

– En ihan ensimmäisessä ollut, mutta jo toisessa silloin, kun marssishow’t järjestettiin vielä satamassa. Tänäkin vuonna liput on varattu lauantain marssishow’hun. Sinne mennään lapsuuden perheen kanssa. Kesälomakin on sopivasti Tattoon aikana.

Leena Ståhl Kotkasta oli jo ehtinyt käydä ennen Tattoo-kadulle tuloa puistokonsertissa nauttimassa Skotlannin kuninkaallisen säkkipilliorkesterin musiikista Haminassa asuvan veljensä Saku Aaltosen kanssa.

– Huovilasta haettiin hyvät pullat ja lihapiirakat kotiin viemisiksi ja nyt katsellaan, jos löytyy jotain muutakin ostettavaa, Leena Ståhl sanoi.

Kirsi Teittinen nautti lastensa Nellan ja Markuksen kanssa lounasta varjoisassa puistikossa.

Leena Ståhl kertoi käyneessä Tattoon marssishow’ssa joka vuosi aina siitä asti, kun ne järjesttiin vielä satamassa.

– Olen myös käynyt joka vuosi Kotkan Meripäivillä ja myös Haminan markkinoilla on kiva käydä.

Saku Aaltonen sanoi, että on ensimmäistä kertaa Tattoon pyörteissä, vaikka asuukin Haminassa ja soittaa kitaraa.

– Ei vain ole tullut lähdettyä, Saku Aatonen tuumaa.

Enni, 8, ja Alma, 3, Kärki tulivat äitinsä Sanna Vapalahden kanssa katsomaan avajaisparaatia. – Marssishow katsottiin netistä. Säkkipillin soittajat olivat hienoimmat, Enni kertoi. Perhe oli käynyt aiemmin jo Tervasaaressa ihailemassa ohjusvene Haminaa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli