Haminan talousalueen uutislehti

Haminalainen viihdelaulu Italiaa valloittamassa

Zevion kauniissa katedraalissa pidetyssä konsertissa ensimmäiseltä illalta tuttu italialainen kuoro yhtyi penkeistä haminalaisten Volare-laulun kertosäkeeseen

Haminan Viihdelaulajien 40-vuotisjuhlavuosi 2020 jäi koronakurimuksen alle ja juhlavuoden kunniaksi suunniteltu kuoromatka Italian kuorofestivaaleille siirtyi kahdesti. Matka toteutui vihdoin kesä-heinäkuussa.

Matkan myötä Seija Kelavirta (s. Kiiveri) jätti hyvästit Haminan Viihdelaulajille koko 18 vuoden edestä. Syksyllä kuoro siirtyy Irma Montielin käsiin, joten luvassa on uusia tuulia ja ehkäpä uusia matkojakin.

Festival internazionale Cora Verona on vuosittain järjestettävä kuorofestivaali, joka sijoittuu Gardajärven ympäristöön. Kuorot konsertoivat Veronaa ympäröivien pikkukylien kirkoissa tutustuen samalla kauniiseen seutuun ja historiaan sekä toisiin eri puolilta maailmaa saapuneisiin kuoroihin.

Viihdelaulajien ensimmäinen konsertti Bedizzolen kirkossa belgialaisen ja italialaisen kuoron kanssa. Laulut kulkivat sovitusti, tunnelma oli hieno.

– Konserttiohjelmistomme sisälsi niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin sävelmiä, kansanlauluja, iskelmiä ja hymnejä. Neliääniset sovitukset olivat pääosin omaa käsialaani. Kukin konsertti päättyi kuorojen yhdessä esittämiin kahteen lauluun, hymniin Signore delle Cime sekä Oodi ilolle, joista yleensä johdin toisen, kertoo kuoronjohtaja Seija.

Seuraava konserttipaikka oli Pozzon San Giovanni Battista kivikirkko. Kirkko oli 36-asteen helteestä todella kuuma, ja seurakseen haminalaiset saivat ranskalaisen viihdekuoron sekä belgialaisen kvartetin.

Lauantai meni vapaa-aikaa viettäen veneillen Gardajärvellä ja kierrellen pittoreskia Sirmionea. Yhteisellä päivällisellä kuorot saivat muistolaatat järjestäjiltä. Matkanjohtajat Sari Kotiranta ja Sirpa Miinalainen ja taiteellinen pomo Seija Kelavirta vastaanottivat laatat.

Zevion kauniissa katedraalissa pidetyssä konsertissa oli mukana saksalainen puhallintrio, paikallinen kuoro sekä se ensimmäiseltä illalta tuttu italialainen kuoro.

– Päivällä tuli sovittua, että italialainen kuoro yhtyy penkeistä käsin meidän Volare-laulumme kertosäkeeseen ja taisivatpa laulaa mukana monessa muussakin laulussamme. Ilta oli taiteellisesti onnistunein, sillä olimme saaneet levätä ja virkistäytyä ja kuoro oli hitsautunut hyväksi tiimiksi. Olin tosi ylpeä kuorosta ja pukumme herättivät ihastusta jo ensimmäisestä päivästä lähtien, kertoo Seija.

Kulttuuripläjäys suuntautui Unescon maailmanperintökohteeseen Vicenzaan, renessanssiarkkitehti Andrea Palladion kaupunkiin. Illan konsertissa Breganzessa kuoro sai seuraansa tutun ranskalaisen kuoron, eestiläiset sekä paikallisen kuoron.

– Minä sekä muutama laulaja olimme hieman puolikuntoisia ja olipa joku helteenkin uuvuttama. Selvisimme konsertista kuitenkin vajaamiehityksellä ja kähisevillä kurkuilla.

Kuoronjohtaja Seija Kelavirta Pozzon San Giovanni Battista kivikirkon edustalla. Kirkko oli yksi esiintymispaikoista.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli