Haminan talousalueen uutislehti

Haminassa voi harjaantua taiteentekijäksi ja -tuntijaksi

Taiteen perusopetus on osa Suomen koulutusjärjestelmää, perustuu opetussuunnitelmaan. Siitä säädetään laissa ja asetuksissa taiteen perusopetuksesta.

Myös Haminassa voi opiskella vapaa-ajalla eri taiteenlajeja taiteen perusopetusta tarjoavissa taideoppilaitoksissa, joissa opettajina toimivat koulutetut alan ammattilaiset.

Taiteen perusopetus tarjoaa mahdollisuuden iloon, luovuuteen ja osaamiseen johdattaen oppilaat pitkäjänteiseen, tavoitteelliseen työskentelyyn. Taiteen perusopetus vaalii elinikäistä taidesuhdetta ja kannustaa elinikäiseen oppimiseen.

Taiteen perusopetusta Haminassa tarjoavat Haminan kaupungin kansalaisopisto, Kotkan seudun musiikkiopisto ja Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu. Opetusta on teatteritaiteessa, kuvataiteessa, musiikissa ja käsityötaiteessa.

– Yhteistyötä taiteen perusopetustajärjestävien toimijoiden kesken on lähdetty Haminassa tiivistämään keväästä 2022 alkaen. Toiminnoista järjestetään enemmän yhteistä tiedottamista ja eri opintokokonaisuuksia yhdistävää yhteistyötä lisätään, lupaa kulttuurituottaja Henni Kiri.

Konkreettisena esimerkkinä yhteistyöstä on esimerkiksi syyskuun puoliväliin Haminan Valojen yöhön toteutuva Kummitustalo Haminan Puistotalolle. Kokonaisuudessa on mukana Kotkan seudun musiikkiopiston oppilaita ja opettajia sekä Haminan kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen nuorisoa.

Haminan kansalaisopistossa on tarjolla teatteritaiteen perusopetusta 9-18 -vuotiaille Summan kylä- ja kulttuurikeskuksen tiloissa sekä kuvataidekoulutusta Luovien alojen talossa. Ryhmiin ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Kotkan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetusta musiikin saralla ja Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu järjestää käsityön taiteen perusopetusta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli