Haminan talousalueen uutislehti

Kärki karkaa suomalaisilta

Yleisurheilu on huipputasolla rankkaa, sen osoitti Eugenessa USA:ssa pidetty MM-tapahtuma.

Yleisurheilu on huipputasolla rankkaa, sen osoitti Eugenessa USA:ssa pidetty MM-tapahtuma. Osansa kilpailujen rasittavuudesta joutui kantamaan myös eurooppalainen yleisö, kun kilpailujen päätapahtumat ajoittuivat aamuyöhön klo 03 – 06 välille.

Hienot urheilusuoritukset palkitsivat valvojat. Viimeisenä kilpailupäivänä nähtiin vielä kahden ME-tuloksen huipennus, kun ruotsalainen seiväshyppääjä Armand Duplantis sekä nigerialainen aitajuoksija Tobi Amusan korjailivat ME-lukemia.

Suomen ylisuureksi paisuneelta 36 urheilijan joukkueelta ei juuri mitään odotettu ja se saatiinkin. Kaksi kuutossijaa kirjattiin menestyksinä ja päälle pari alempaa pistesijaa.

Ilman keihäänheittäjä Tero Pitkämäen uraa 2000-luvun menestykset olisivat jääneet kalpeiksi. Tero voitti MM-urallaan kolme mitalia, yhden kutakin väriä vahvistaen samalla maamme mainetta keihäänheittäjien luvattuna maana.

Tämän vuoden arvokisat eivät loppuneet MM-Eugeneen, vaan muutaman viikon kuluttua nahistellaan Münchenissä Saksassa Euroopan mestaruuksista. Niissä kahinoissa suomalaistenkin mahdollisuudet paranevat, mutta Saksassakin mitalit on ensin urheiltava.

Kun Eugenen tulosliuskoille jättää vain eurooppalaiset urheilijat, menestysmahdollisuutemme näyttävät jo paremmilta.

Eugene osoitti, että maailman huipputaso pakenee kovalla vauhdilla Suomen urheilijoita. Jospa saamme lohtua lähestyvistä EM-kisoista, vaikka meiltä puuttuvatkin naapurimaitten huippulahjakkuudet.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus