Haminan talousalueen uutislehti

Festarikesä huipentuu Klamilassa

Ella Tepponen tulee festareille Ginger Evil -bändinsä kanssa.

Aalloilla ry ja Bistro & bar Potkuri järjestävät ensi viikon perjantaina 13.8. Klamilan satamassa Aalloilla Festivaali -tapahtuman. Festivaalin teemana on Itämeri. Seudun nuoret ovat mukana tapahtuman järjestämisessä.

Festivaali kutsuu kävijänsä nauttimaan musiikista, oheisohjelmasta ja rennosta satamatunnelmasta meren äärelle. Aalloilla Festivaalin teemana on Itämeri ja jokaisesta myydystä pääsylipusta luovutetaan siivu John Nurminen säätiölle Itämeren suojelemiseen.

Virolahtelaisten nuorten ryhmä on vahvassa roolissa, kun Klamilan satamassa tapahtuu.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat vuosi sitten perustettu Aalloilla ry sekä Klamilan satamassa toimiva kesäravintola Bistro & bar Potkuri.

– Tavoitteena on rakentaa tapahtumasta uusi kesäperinne Virolahdelle, jossa näkyvässä roolissa ovat nuoret, paikallisuus sekä ympäristövastuullisuus, kiteyttää Ninni Yliaho Aalloilla ry:stä.

– Tapahtuma on ikärajaton ja sitä järjestämässä on seudun nuorista koostuva tiimi. Nuoret ovat tärkeässä osassa tapahtuman oheisohjelman sekä tapahtuma-alueen ideoimisessa ja toteuttamisessa.

– Festivaali on suunnattu erityisesti perheille, mutta musiikki on silti pääosassa. Olemme panostaneet esiintyjissä laatuun ja suuriin orkestereihin, oikeaan big band meininkiin, kertoo Bistro & bar Potkurin Juha-Pekka Suomalainen.

Lavalle tapahtumassa nousevat suuret yhtyeet. Suurlähettiläät on 8-henkinen orkesteri, jonka 90-luvulta alkaneeseen uraan kuuluvat megahitit Kun tänään lähden, Kuka pysäyttäisi kellot ja Maailman laidalla.

Starcounters on haminalainen kokoonpano, jonka solistina vierailee virolahtelainen Kaisa Eriksson.

Kuningasidea-bändi on reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa ammentava 11-henkinen yhtye, jonka kokoonpanosta löytyy muun muassa mandoliini, poikkihuilu, buzuki, ja peräti kolme erilaista puhallinsoitinta. Kuningasidea nousi listojen kärkeen Pohjolan tuulet ja Enemmän duoo ku sooloo -hiteillään.

Paikallisuutta tapahtumassa edustavat vuoden 2021 Syksyn sävel -kilpailussa finaaliin yltänyt virolahtelainen Miika Mattila bändeineen, kaikki Miikan bändin soittajat ovat Virolahdelta lähtöisin.

Inspiraationsa 90-luvun alternative-rockista 70-luvun klassikoista ammentavan Ginger Evil -yhtyeen solistina on kotkalaistunut haminalainen Ella Tepponen. Festivaalin käynnistää tuore haminalainen yhtye Starcounters, jonka vierailevana tähtenä nähdään virolahtelainen laulaja Kaisa Eriksson. Kaisa on myös mukana tapahtuman nuorten tiimissä.

Festivaalin juontajana toimii haminalainen näyttelijä Janne Ravi.

Alueella voi ruokailla ravintolan lisäksi alueelle avautuvilla yhteistyökumppaneiden ruokateltoilla, nauttia nuorten suunnittelemasta oheisohjelmasta ja rentoutua alueelle rakentuvilla oleskelupisteillä.

Juha-Pekka Suomalainen ja Ninni Yliaho kantavat päävastuun Klamilan festareitten järjestelyissä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli