Haminan talousalueen uutislehti

Kurssijuhlien kylmä kausi päättyi RUK:ssa

Ruusurynnäkön startti on tapahtunut ja noin 600 upseerioppilasta säntää ruusu hampaissaan kohti kentän toisella laidalla odottavaa mielitiettyään.

Reserviupseerikoulun kurssi 260 Verso vietti perinteisin menoin kurssijuhlaansa viikonloppuna. Parina vuotena koronapandemia peruutti juhlat, mutta nyt oppilaskunnan junailema kurssi oli valmis juhlimaan.

Kaupunkilaisille näkyvin osa kurssia oli jälleen juhlan aloituspaukku eli ruusurynnäkkö, jossa upseerioppilaat kirmasivat yli kentän ruusu hampaissaan ojentaakseen sen mielitietyilleen.

Ennen rynnäkköä avecien joukko odotti hermostuneena juhlan alkua. Kuopiolaiset Nelli Martikainen ja Jenna Savolainen odottivat ikimuistoista juhlaa.

– Hyvin olen tähän juhlan valmistautunut. Pitkä juhlapukukin löytyi vaivattomasti ja pienellä trimmauksella saatiin kaikki kuntoon, kertoi Nelli odottaessaan mielitiettynsä, oppilas Santtu Säkkisen tapaamista.

Oppilas Jasmiina Kovasiipi Jyväskylästä pääsi ruusurynnäkön jälkeen mieli­tiet­tynsä Onni Kontion syleilyyn.

Jenna tuli juhliin vain avecin roolissa:

– Oma poikaystäväni jäi Kuopioon. Kun tuttu kaverini Iivo Räisänen Kuopiosta pyysi minua avecikseen, suostuin. Ihan sopujuttu myös poikakaverini mielestä, myös hän on Iivon kaveri, valotti Jenna.

Isänmaallisuuttaan Nelli ja Jenna painottivat:

– Maanpuolustushenki ja isänmaallisuus ovat nousseet vahvasti viime kuukausina Ukrainan sodan vuoksi. Kunnioitamme upseerikoulutusta ja tätä jengiä!

– Vakavasti olen harkinnut itsekin varusmiespalvelusta. Ehkäpä nämä juhlat auttavat lopullisen päätöksen tekemistä, kertoi Nelli.

Mika Urpalainen oli myös seuraamassa ruusurynnäkköä, sillä hänen keskimmäinen tyttärensä Maria oli upseerioppilaana juhlijoiden joukossa.

– Juhliin pääse myös vanhin tytär, vänrikki Sara, sillä hän on minun avecini iltajuhlassa, kertoi Mika, joka sai iltajuhlakutsun kuuluessaan Reserviupseerikoulun oppilaskunnan kannatusyhdistyksen eli ”Kannarin” hallitukseen.

– Maria innostui sotilaskoulutuksesta kuultuaan vänrikki Saran raportit ja jutut. Naisten määrä tulee lisääntymään sotilaskoulutuksessa, se on selkeä suuntaus, arvioi Mika.

20-vuotiaat kuopiolaiset Nelli Martikainen ja Jenna Savolainen odottamassa ikimuistoiseksi arvelemansa päivän alkua ennen ruusurynnäkköä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös