Haminan talousalueen uutislehti

Ravintola lopettaa, kun uutta vuokrasopimusta ei syntynyt

Anitta Pentti ja Rene Rahikka avasivat ravintolansa juhannukseksi 2016.

Kuusi vuotta sitten avattu haminalainen ravintola mon ami sulkee ovensa syyskuussa. Yritys ei saanut jatkettua vuokrasopimustaan.

– Kyllä meille uuttakin vuokrasopimusta tarjottiin, mutta olennaisesti huonommilla ehdoilla ja kiinteistön korjausvelkaa vain siirrettiin eteenpäin, sanoo ravintoloitsija Anitta Pentti.

Ravintolan tiloja Fredrikinkatu 7:ssä hallitsee nyt kiinteistöyhtiö, joka ei ollut myöskään valmis vaadittuihin korjaustoimenpiteisiin.

– Ilmastointi vaatii korjauksia, samoin viemäröinti. Talvella jouduimme itse kustantamaan ilmastointiin liittyvän laitteen, kun edellinen kylmeni. Korjaus merkitsi meille kuukauden sulkua.

Ongelmista ovat kertoneet myös muut kiinteistöyhtiön vuokralaiset. Kiinteistöyhtiön taholta kehnoa kuntoa vähätellään eikä esimerkiksi viemärien kuntotutkimuksesta tehtyä videota suostuta näyttämään vuokralaisille.

Yhtiön hallituksen jäsen Risto Pakkanen sanoo, että yhtiön entinen pääomistaja asui Pietarissa, eikä senvuoksi kyennyt riittävästi huolehtimaan kiinteistön kunnosta.

– Ongelmia meillä on. Suuriin remontteihin kiinteistöyhtiöllä ei ole varaa, mutta teemme kaikkemme, jotta yhtiö saataisiin jaloilleen, sanoo Pakkanen.

Ongelmana Pakkanen pitää myös sitä, että kiinteistön kunto ei kiinnosta osakkaita.

– Kun yhtiökokous pohtii korjaustarpeita, paikalla ovat vain yhtiön hallituksen jäsenet.

Vastuuta kiinteistön kunnosta Pakkanen sysää myös vuokralaisille.

– Jos paikoista ei pidetä huolta, ne ränsistyvät. Nyt ollaan siinä tilanteessa.

Anitta Pentti sanoo, että ravintola joutuu sulkemaan ovensa. Päivämäärä on 4.9.

– Uusia tiloja olemme etsineet, mutta Haminasta niitä on vaikea löytää. Monet asiakkaistamme ovat saaneet lahjakortteja ravintolaamme, ne tulisi käyttää 4.9. mennessä, viestittää ravintoloitsija.

Kiinteistö Oy Kauppakulman rakennus valmistui 1966.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Veikonkone 19.4.- 23.4. klo 18
Previous slide
Next slide

Lue myös