Haminan talousalueen uutislehti

Aalloilla-festivaali huipensi Klamilan tapahtumakesän

Tuskin on otollisempia olosuhteita loppukesän festareille kuin lauantaina Klamilan kalasatamassa. Aalloilla ry:n ja kesäravintola Bistro & Bar Potkurin järjestämässä Aalloilla-festivaalissa oli kaikki kohdallaan: meri, aurinko, ohjelma ja tunnelma.

– Yleisöä oli odotusten mukaisesti, samoissa lukemissa kuin ensimmäisessä, v. 2020 järjestetyssä tapahtumassa, Aalloilla ry:n puheenjohtaja Ninni Yliaho kertoo.

Festivaalin esiintymislavan valloitti ensimmäisenä haminalaisbändi Starcounters. Vierailevana laulusolistina esiintyi Kaisa Eriksson, virolahtelaisabiturientti, joka kuului myös festarin järjestelyorganisaatioon. Kuvassa myös bändin saksofonisti Taavi Suutari.

Monet ensimmäistä kertaa Klamilassa vierailleet ulkopaikkakuntalaiset ihastuivat alueeseen ja festareiden tunnelmaan. Niin myös sveitsiläiset Marina ja Andreas, jotka osuivat paikalle aivan sattumalta.

– Tulimme Suomeen Norjasta. Siellä satoi ja oli kylmää, täällä on ihanan kesäinen festarifiilis ja paljon tekemistä, nuoret sveitsiläiset kertoivat.

Koko illan kattavan laadukkaan esiintyjäkaartin lisäksi järjestäjät olivat panostaneet myös oheisohjelmaan. Suppilaudat ja kajakit olivat yleisön käytettävissä, halutessaan voi tehdä itselleen kukkakranssin tai teettää upean glittermeikin.

Megabiljardiareenalle saatiin maaotteluhenkeä kun sveitsiläiset Marina ja Andreas haastoivat Klamilan rannoilla kesäänsä viettävän Jussin jaloilla pelattavaan biljardimatsiin 8-pallon säännöillä.

– Nuorisotiimimme (Eveliina Peltoheimo, Kaisa Eriksson, Kiia Naukkarinen, Maria Klimenko, Sanna Hellä, Urho Hurppu, Wilma Rainio) on tehnyt hienoa työtä. He ovat suunnitelleet ja toteuttaneet oheistapahtumat sekä alueen kierrätysmateriaaleista rakennetut oleskelualueet, kiittää Ninni.

Ympäristöystävällisyys oli yksi festivaalin arvoista. Festivaalin tuotoista osa menee John Nurminen Säätiön toimintaan.

Helena Kuusisto (vas.) ja Henna Rämä tekivät kukkatyöpajassa itselleen kranssit. Annamari Olli (keskellä) opasti. – Täällä on hyvä ohjelma. On kiva nähdä myös tuttuja, kertoo alunperin Häppilästä kotoisin oleva Helena.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli