Se on kokemus joka puhuu, Jarmo Ahoselta kannattaa kysyä matkojen parhaat ruokapaikat ja näkemisen arvoiset kohteet. Länsi-Kymin Marttayhdistys teki antoisan matkan Länsi-Virumaalle ja Koillis-Viroon.

Kuluva vuosi on Jarmo Ahoselle merkkivuosi kahdellakin tapaa: yrittäjäntaivalta on kestänyt 50 vuotta ja risteilyalus Charlotte täyttää 100 vuotta.

– Autokorjaamosta se al­koi, Autokorjaamo J. Ahonen oli firman nimi. Kaikenlaisia moottoroituja pelejä korjasin, autoista trukkeihin ja maatalouskoneisiin, kertoo Ahonen.

Vuosi 1994 oli Ahoselle käänteentekevä. Hän vaihtoi toimialaa ja perusti tilausliikenneyhtiön autovuokraamo JaPi-Rentin, myöhemmin Tilausliikenne J. Ahosen. Siihen rinnalle tuli myöhemmin matkatoimisto JaPi-Matkat ja viimeksi East Island Charlotte hoitamaan vesiristeilyliikennettä.

– Se oli itänaapurimatkojen kulta-aikaa. Rajat avautuivat, suomalaiset pääsivät kotiseutu-, kulttuuri- ja ostosmatkoille Karjalaan.

Matkoista 80 prosenttia suuntautui Venäjälle. Usein ei yksi bussi edes riittänyt, vaan JaPi-busseja oli parikin peräkkäin.

Korona ja Venäjän sotatoimet Ukrainassa muuttivat tilanteen dramaattisesti, toimintaa oli voimakkaasti supistettava. Ulkomaan kohteista myös Viro on ollut suosikki, vaikka hintojen nousu vaikuttaa senkin houkuttavuuteen.

Oma lukunsa on risteilyalus m/s Charlotte. Venäjän tulliviranomaisten tekaistuin perustein suorittama aluksen takavarikko ja farssin piirteitä saaneet oikeudenkäynnit olivat turhauttava kolmen vuoden vääntö, jonka jälkeen alus viimein palautettiin Suomeen. Charlotte on nyt Lappeenrannassa ja siellä kai pysyykin. Saimaan risteilyille on mukavasti kysyntää, varsinkin jos luvassa on kalakeittoa à la Jarmo.

– Kyllähän tässä monena saa olla. Risteilyillä muunnun autonkuljettajasta matkaoppaaksi, laivan kapteeniksi ja usein kokiksikin, Ahonen naurahtaa.

– Monena on saanut olla ennenkin. 90-luvun turistireissut itään vaativat pelisilmää ja ennakointia.

Matkustaminen on muuttunut paljon noista ajoista. Matkoilta ja vapaa-ajalta haetaan virkistystä ja elämyksiä.

– Meidän liikennöitsijöiden ja matkanjärjestäjien tehtävänä on tehdä matkasta miellyttävää ja vaivatonta. Iso kiitos näistä vuosista perheelle, työntekijöille, ystäville, yhteistyökumppaneille ja tietysti asiakkaille. Ilman teitä yritysten pitkä taival ei olisi ollut mahdollista, kiteyttää Ahonen.