Haminan talousalueen uutislehti

Koirille tarjolla kaikki palvelut – kun kerran tehdään, tehdään kunnolla !

Tähän altaaseen pulahtaisi mielellään itsekin! Janette Salminen (vas.) ja Tanja Torvinen pääsivät rakennusvaiheessa esittämään omia toivomuksiaan. Uimalan lattiapinnoiksi ja siirtymätasoiksi on valittu pitävät, tassuystävälliset materiaalit.

Nyt tuli rohkea veto: Lemmikkitarvike OnniPetin omistaja Janette Salminen ja eläinkouluttaja Tanja Torvinen pistivät pystyyn täyden palvelun koirakeskuksen, jollaista ei löydy toista ainakaan Kymenlaaksosta.

– No jaa, eläinlääkäripalveluita meillä ei ole, ainakaan vielä, hymyilevät Hyvänmielen Koirakeskuksen yrittäjät.

Melkein kaikki muu upouuden koirakeskusta varten rakennetun hallirakennuksen sisältä löytyykin.

Salmenkylässä Korjaamotie 7:ssa on hulppeat myymälätilat OnniPetille ja vastaanottotilat mm. koirien fysioterapeutille, osteopaatille, hierojalle ja trimmaajalle. 200 neliön tekonurmipohjaisessa koulutushallissa on hyvä varustus erilaisiin harrastuksiin, tilaa vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön.

– Kouluttajatiimimme järjestää erilaisia kursseja alkaen pentukoulusta erilaisiin kilpailulajeihin ja arkitottelevaisuudesta hajutyöskentelyyn. Nettisivuillamme kannattaa käydä kurkkaamassa tarjontaa.

Koirakeskuksesta tekee erityislaatuisen koirauimala sekä vesijuoksumatto, joita ei Kymenlaaksosta muualta löydy.

Jaana Helin on Koirakeskuksen vesijuoksumaton ohjaaja ja koirahieroja. Hän ohjaa myös pentukoirien puuhapiiriä.

– Vesiterapia on hyvä ennaltaehkäisevä ja kuntouttava apu moniin vaivoihin ja esim. urheilukoirilla harjoittelun tukena. Vesijuoksumatolla meiltä on aina ohjaaja mukana, sillä jokaiselle koiralle tehdään omistajan kanssa yksilöllinen tarpeen mukainen ohjelma.

Uimalan puolelta löytyy 12 x 4,5 metrin allas ja pesuhuoneet, joissa koirille on suihkut ja föönit turkin kuivatukseen.

– Mitään yleisiä, avoimia uimavuoroja emme järjestä, toisilleen vieraiden koirien kokoontuessa meno voisi olla turhan railakasta. Järjestämme koirien uintikursseja ja uimalasta voi varata uintiaikoja myös omaan käyttöön.

Jos altaassa uiminen ei ole koiralle entuudestaan tuttua, suosittelevat Janette ja Tanja aloittamaan uimalakäynnit ensin 15 minuutin lyhyellä tutustumiskäynnillä.

– Uinti on tuki- ja liikuntaelinystävällistä harjoittelua ja se on useimmista koirista myös hauskaa. Uimalalle on selvästi ollut tarvetta, ja käyttäjiä on alkanut tulla kauempaakin.

Lemmikkitarvikeliikkeen muutto kaupunkikeskustasta teollisuusalueelle Salmenkylään ei ole Janette Salmisen mielestä mitenkään uskaliasta.

Koirakeskukseen on muuttanut Karhulasta myös hevostarvikeliike Pikant, joka myy hevosrehuja ja erityisesti ratsastusvarusteita.

– Tänne on hyvät yhteydet, sillä moottoritieliittymä on aivan lähellä. Parkkitilaa ja tilaa koirien ulkoilutukseen on runsaasti. Lemmikkitarvikkeiden myynti, hyvinvointi- ja koulutuspalvelut saman katon alla tukevat toisiaan erittäin hyvin.

Rakennuksen omistaa Kymen Vuokrahallit Oy, joka rakentaa ja vuokraa toimitiloja ja varastotilaa yrityksille.

– Kysyimme Vuokrahalli-yrittäjä Toni Mänttäriltä tiloja vuokrattavaksi. Hän ehdotti uudisrakennusta, ja olemme olleet ratkaisuun enemmän kuin tyytyväisiä. Toiveitamme on kuunneltu ja tilat ovat tarkoituksenmukaiset ja viihtyisät, Hyvänmielen Koirankeskuksen yrittäjät toteavat.

Koirien tarpeisiin valmistui uusi kiinteistö Korjaamotielle Salmenkylään.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös