Haminan talousalueen uutislehti

Äiti ja tytär konsertoivat Simeon-talossa

Äiti ja tytär Laura ja Fredrika Mikkola esiintyvät sunnuntaina Haminassa Simeon-talon konsertissa. (Kuva: Juhana Salminen)

Pianisti Laura Mikkola ja tyttärensä viulisti Fredrika Mikkola vierailevat ensimmäistä kertaa Haminassa, kun he saapuvat sunnuntaina 28.8. esiintymään Simeon-taloon Haminan Seudun Konserttiyhdistyksen järjestämään konserttiin.

Laura Mikkola on opiskellut Sibelius-Akatemian lisäksi mm. Curtis-instituutissa Philadelphiassa. Hän on voittanut Maurice Ravel -pianokilpailun Ranskassa 1988, Maj Lind -pianokilpailun Suomessa 1992 ja Unisa Transnet -pianokilpailun Etelä-Afrikassa 1994. Hän on levyttänyt lukuisten säveltäjien pianoteoksia, mm. Einojuhani Rautavaaran kaikki pianokonsertot ja soolopianoteokset sekä vuonna 2018 Einar Englundin koko pianotuotannon.

Mikkolalla on esiintymisiä eri puolilla maailmaa. Hänet on kutsuttu kymmenen kertaa Cairo Symphony Orches­tran solistiksi. Iitin Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana Mikkola on toiminut sen perustamisesta lähtien.

14-vuotias Fredrika Mikkola aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana opettajinaan Siljamari Heikinheimo Helsingissä ja Sofia Goloboff-Rigoni Pariisissa. Vuodesta 2015 Fredrika on opiskellut Pariisin konservatorioissa. Keväällä 2022 hänet hyväksyttiin opiskelijaksi arvostettuun Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris -konservatorioon. Pariisissa hän käy musiikkipainotteista koulua, laulaa kuorossa, soittaa kamarimusiikkia sekä opiskelee säveltapailua, musiikin teoriaa ja improvisaatiota.

Fredrika on konsertoinut mm. Iitin Musiikkijuhlilla, Aino Actén kamarifestivaalilla, Kuhmon Kamarimusiikissa, Benaroya Hallissa Seattlessa, Brysselissä, Mantovassa ja Cividale del Friulissa Italiassa sekä Saumurissa ja Pariisissa Ranskassa.

Keväällä 2020 Fredrika voitti 12-vuotiaana 1. palkinnon Vatelot-Rampal -viulukilpailussa Pariisissa.

Konsertissa kuullaan Beethovenin, Chopinin, Rautavaaran, Sallisen ja Sarasaten teoksia.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli