Varpaankynsien leikkauksen Meri viimeistee jalkojen kevyellä rasvauksella.

Lähihoitajana yli 10 vuotta työskennellyt Meri Siimes on laajentanut osaamisaluettaan. Hän on suorittanut terveysalan ammattitutkinnon jalkojenhoitajaksi. Samalla hän jätti lähihoitajan työt ja perusti oman yrityksen jalkojenhoitoon.

– Ensimmäiset viikot tarjosin jalkahoitoja vain kotikäynteinä, mutta pari viikkoa sitten avasin myös oman toimipisteen Jalkahoiva Meri Tuulian, joka sijaitsee Itäväylän kauppakeskuksen B-rapussa, kertoo tuore yrittäjä.

– Kotikäyntejä teen edelleen, mutta nyt on palveluille myös oma tukikohta.

Meri sanoo, että varpaankynsien leikkaamisessa tehdään usein virheitä:

– Kynnet leikataan usein liian lyhyiksi. Kynsien kulmien liiallinen pyöristäminen johtaa usein siihen, että kynnet alkavat kasvamaan ihon sisään.

Meri kannustaa rasvaamaan jalat ihon kunnosta riippuen vähintään kerran päivässä oman ihon tarpeisiin sopivalla tuotteella.

– Silloin jalkojen iho pysyy paremmassa kunnossa. Ikä ja erilaiset sairaudet, kuten diabetes, tuovat usein myös jalkaongelmia, jotka vaativat säännöllistä hoitoa.

Jalkahoiva Meri Tuulia tarjoaa alan palveluja terveyttä edistävästä hoidosta jalkoja virkistävään hoitoon. Lisäkouluttautuminen on kuitenkin jo kiikarissa.

Säännöllinen rasvaaminen on keskeinen juttu omatoimisessa jalkojenhoidossa, sanoo Meri esitellen hoitolassa myynnissäolevia tuotteita.