Haminan talousalueen uutislehti

Neljäs SM-kulta varmisti valinnat arvokisoihin

Korven kätköissä Läheahontiellä kuuluu Tommi Takasen Beretta-haulikon pauke hyvinkin usein.

Miehikkälän mies Tommi Takanen saavutti runsas viikko sitten skeet-uransa neljännen SM-tittelin. Takanen voitti Lopella ammutun kisan finaalissa Sami Aaltosen. Tokion olympialaisissa niukasti mitaleilta pudonneen Eetu Kallioisen osana oli jäädä jälleen neljänneksi, kun Timo Laitinen ampui pronssille.

Takanen myös valittiin Suomen edustajaksi EM-kisoihin ja vastikään MM-kisoihin.

– SM-kisoista olen saavuttanut 10 vuoden aikana yhteensä seitsemän mitalia, joista neljä on ollut mestaruuksia, kelaa Takanen uraansa.

– Kisa Lopella oli vaikea, mutta onnistuin erittäin kovassa paineessa tekemään hyvän suorituksen. Peruskilpailussa jouduin ahtaalle, mutta onneksi ylsin viidennelle sijalle ja loppukilpailuun. Siellä ammunta oli jo helpompaa, kertoo Takanen.

Tommi Takanen innostui ammunnasta 14-vuotiaana, mutta vasta 18-vuotiaana hän löysi lajikseen skeetin.

Entisen edustusampujan Ari Westergårdin lahjoittamaan hopealautaseen kirjataan Tommi Takasen nimi jo neljännen kerran.

– Serkkuni Jari ja Toni Suutarinen Pyhällöstä innostivat mukaan skeet­ammuntaan ja sillä tiellä olen.

Lahden Ampumaseuraa edustava Takanen oli vahvasti tyrkyllä Tokion olympialaisiin, mutta kun valintaa ei tullut, tähtäin on Pariisin olympiakisoissa 2024. Sitä ennen miehen kalenterissa on seuraavaksi EM-kisat syyskuussa Larnakassa Kyproksella ja MM-kisat lokakuussa Kroatiassa.

Ammunnan ehdoilla mennään hyvin pitkälle tuumii Takanen.

– Olympiapaikkojen jakaminen alkaa Larnakan EM-kisoissa, joista paikka irtoaa kahdelle parhaalle. Neljä parasta saa paikan MM-kisoissa ja paikkoja jaetaan lisäksi rankingpisteiden perusteella.

– Teen 50 %:n työviikkoja Valkoinen Linja Oy:ssä, suunnittelua ja valvontaa. Aikaa jää sopivasti harjoitteluun ja myös kisa- ja leiripäivät on sovittu firman kanssa kätevästi.

Harjoitteluolosuhteitaan Tommi Takanen pitää erinomaisina:

– Miehikkälän Riistanhoitoyhdistysen ampumaradoilla on hienot puitteet. Jos haluan harjoitusseuraa, silloin menen toiselle kotiradalleni Hollolaan tai Lopelle.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli