Rompetorilla oli myyjiä lauantaina reilusti jo heti aamusta. Muutamat kauempaa tulleet myyjät tosin ihmettelivät, miksi myyntipaikat tyhjenivät jo kolmeen mennessä. Selityksenä lienee, että monetkaan eivät olleet paikalla ammatin puolesta, vaan kauppasivat itselle tarpeettomaksi jäänyttä kodin irtainta. Kirpputorin ja vintagen ammattimyyjät palvelivat asiakkaita iltaan saakka.

Elokuun viimeinen viikonloppu oli yksi kesänvieton kulminaatiopisteitä. Tervaroihut tarjosi monipuolisesti ohjelmaa lauantaista sunnuntaiaamupäivään.

Kari Stenholm pystytti omaa telttaa, Marjaana Rongas auttoi vaarnojen kiinnityksessä. Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja toteutui sään suhteen ihanteellisissa oloissa.

Tapahtuman järjestivät kaupunki ja Kehittyvä Hamina ry sekä yhteistyökumppaneina yrityksiä ja yhdistyksiä.

Haminan Keskiaikaiset pitivät leiriä Rampsinkarilla ja Haminan Seudun Latu tarjosi opastusta suplaudalla ja kajakilla liikkumiseen. Suomen Ladun haastekampanja Nuku yö ulkona sattui samalle viikonlopulle, ja Rampsinkarin nurmialueelle kohosi yöpyjien telttakylä.

Fire Lady Tintti Mikkonen esitti upean tulishown. Monitaituri Mikkonen on itse valmistanut tulishow-välineistönsä sekä esityksissä käytettävät puvut.

Elokuun viimeinen lauantai on vakiintunut myös Suomen luonnon päiväksi. Tervasaari ja Rampsi tarjosikin oivan lähiluontovaihtoehdon ulkoilma-aktiviteetteineen.

– Lisää vettä! Kuului Rampsinkarin telttasaunasta. Anne Kolari toteutti saunojien pyynnön. Löylyt olivat kuulemma miedot mutta makoisat. Telttasaunan lisäksi myös Rampsin sauna oli tapahtumassa maksutta yleisön käytössä.