Haminan monisäikeinen tapahtumakesä on taipumassa ehtooseen. Suurista jäljellä ovat vain auto- ja moottoripyöräharrastajien näyttely Bastioni Car Show sekä Valojen yö. Joulun tunnelmiin Haminan vievät sitten Wanhan Holviston joulu sekä Linnoituksen Joulu.

Kesä 2022 viedään joka tapauksessa aikakirjoihin yhtenä Hamina Bastionin vilkkaimmista. Kesän kuumin tapahtuma on tietysti Hamina Tattoo, mutta kaikkea muutakin on Euroopan suurimmaksi telttakatokseksi mainitussa Hamina Bastionissa riittänyt.

Uutena Haminaan lanseerattiin kesäkuussa toteutettu Hevoset Bastionissa, joka tarjosi monipuolista ohjelmaa myös lapsiperheille. Vaikka tapahtuman lasketaan maksaneen kaupungille noin 150 000 euroa, tulos kääntyi selvästi voitolliseksi, sillä vieraitten on laskettu jättäneen Haminaan noin 2 miljoonaa euroa. Koska kokonaistulos on selvästi positiivinen, seuraavat Hevoset Bastionissa -tapahtuman suunnittelu on jo alkanut, ajankohta on kesä 2023.

Bastionin areenalla järjestetään vuosittain keskimäärin 10-15 suurempaa tapahtumaa, joista kärkitapahtumaksi on vakiintunut kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo, mutta sesonkiin sopii myös lukuisia muitakin. Näyttämöksikin Bastionin areena sopii myös teatterille, musikaaleille ja muille suurille yleisötapahtumille.

Hamina Bastion on 25 vuoden aikana tarpeellisuutensa osoittanut. Puitteet holvistoineen ovat ainutlaatuiset ja kaikki avaimet ovat nyt tapahtumatuotannoilla.

Jorma Haapamäki

Päätoimittaja