Haminan talousalueen uutislehti

HP:n naiset superiin!

HP:n naisjoukkueen riemulla ei ollut rajaa Lappajärven kukistuttua! (Kuva: Ella Taponen)

Edellinen seuran naisten superpesiskausi oli 2007

Haminan Palloilijoiden naisjoukkue pelaa ensi kaudella superpesistä. HP:n nousu superiin varmistui lauantaina, kun joukkue voitti myös ykköspesiksen toisessa finaalipelissä Lappajärven Veikot.

Lukemat Lappajärvellä olivat 0–1 (0–6, 1–1).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vallikentällä HP:n niukkaan 2–1 (1–0, 7–9, 2–1) voittoon. Kaksi voittoa riitti HP:n nousuun superpesikseen.

HP:n joukkue pelasi komean kauden. Tilille sarjapeleissä tuli vain yksi 0–2 tappio.

– Tämä on kova suoritus! Joukkue on ollut koko kauden sitoutunut tavoitteeseen ja työtä on tehty tinkimättä ja harjoittelu on ollut vastuulista, tiivisti punaposkinen pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

Lappajärven pelissä voittotahdit lyötiin jo avausjakson toisessa vuoroparissa, jonka HP paketoi numeroin 6–0. Pinja Kesti löi kunnarin ja juoksun, myös Linda Kemppinen kirjautti kaksi juoksua.

Toinen jakso oli tasaisempaa, mutta HP piti vastustajan vähissä tilanteissa, jolloin otteluvoittoon riitti toisen jakson 1–1 tasatilannekin.

– Tämä oli ennenkaikkea sitoutuneen joukkueen ja 13 pelaajan voitto, tästä ryhmästä ei voi kenenkään panosta nostaa muita ylemmäksi, sanoi J-P. Toikka.

Tilastoista selviää, että playoff-peleissä HP:n ykköseksi tehollisesti nousi Niina Nukarinen. Hän teki seitsemässä pelissä kaksi kunnaria ja 15 juoksua. Kotiuttamisprosentti oli komea 62 %.

Nukarinen itse vähätteli omaa rooliaan, ja korosti pikemminkin joukkueen tasaisuutta, hyvähenkisyyttä ja sitoutunutta tekemistä.

– Tällä kaudella olen voinut pelata ilman vammoja. Sain sitten enemmän vastuuta myös sisäpelissä, sanoi Nukarinen.

Joukkueen kapteeni Linda Kemppainen kiitteli joukkueen loistavaa kemiaa ja henkeä.

– Tämä on ollut joukkue isolla Jiillä, kiteytti Kemppainen.

Kausi huipentui sarjanousuun

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi on elänyt haminalaisen naispesäpalloilun nousussa tiiviisti jo useita vuosia. Pelinjohtajana hän johti nuorta joukkuetta suomisarjassa vielä kaudella 2016, josta ryhmästä on edelleen pelaajia nyt nousun varmistaneessa joukkueessa.

Kausi 2023 on ollut jo viikkoja työn alla, sanoo Hovi:

– Ensi kautta on tehty jo tiiviisti niin miesten kuin naistenkin puolella. Naisten varmistettua nyt nousunsa superiin linjat selkiintyvät, kun tiedämme ensi kauden sarjatasomme, sanoi Hovi.

Kulunut kausi on ollut Haminan naisten ja tyttöjen pesikselle yhtä juhlaa. E-tytöt voittivat SM-hopeaa, D-tytöt SM-pronssia ja C-tytöt SM-kultaa. Kuin sinetiksi koko kaudelle naisjoukkue nousi superpesikseen!

– Pitkän tien päässä on nyt superpesis, työtä on tehty vuosia ja vuosia. Olen ylpeä haminalaisen naispesiksen loikasta maamme eliittiin, lausui toiminnanjohtaja Hovi.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli