Haminan talousalueen uutislehti

Kaupunginjohtaja Haminaan seitsemän vuoden määräajaksi

Haminan kaupunginjohtajan virka täytetään seitsemän vuoden määräajaksi. Asiasta päätti viime viikolla istunut kaupunginhallitus.

Viran täyttämisestä jouduttiin kuitenkin äänestämään. Valtuutettu Aarni Ahtola (vihr) esitti, että virka täytettäisiin toistaiseksi, ei siis määräaikaiseksi. Ahtolan perusteluna oli se, että viran täyttäminen toistaiseksi houkuttelee vielä enemmän hakijoita.

Ahtolan esitystä kannatti valtuutettu Katja Andrejev (vihr). Äänestyksessä kaupunginhallituksen pohjaesitystä kannatti 38 valtuutettua, Ahtolan esitystä viisi valtuutettua: Markku Laitinen ja Markku Ruokonen (kd) ja Jaana Suikkanen (kok).

Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön kokemus menestyksekkäästi hoidetuista johtotehtävistä.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen on irtisanoutunut 1.3.2023 lukien kaupunginjohtajan virasta. Hän on samalla ilmoittanut, että käyttämättömien vuosilomien johdosta hänen viimeinen työpäivänsä on 30.10.2022.

Virka voidaan täyttää 1.11.2022 alkaen viransijaisuutena 28.2.2023 saakka, jos määräaikaiseen virkaan valittu henkilö on valmis aloittamaan virassa jo ennen 1.3.2023.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli