Haminan talousalueen uutislehti

Kuuma pesiskesä 2023 luvassa Haminaan

Haminan Palloilijat on nostanut pesäpalloilun kaupungin ykkösaiheeksi.

Haminan Palloilijat on nostanut pesäpalloilun kaupungin ykkösaiheeksi. Naisjoukkueen nousu ensi kauden superpesikseen on kova juttu seuralle sekä Haminan naisten ja tyttöjen pesikselle.

Kova juttu se on myös Haminan kaupungille, sillä maan pääsarjassa pelaavan joukkueen kautta kaupunki saa mittavan valtakunnallisen näkyvyyden.

HP:n miesten joukkue kamppailee edelleen superpesiksen paikasta.

HP:n naiset pelasivat edellisen kerran superpesiksessä kaudella 2007. Kyyti oli kylmää eikä nuori joukkue kyennyt pitämään sarjapaikkaansa. Seuran panostukset tyttöjen pesikseen ovat tuoneet tulosta.

Muutama vuosi sitten HP:n naisten joukkue nousi ykköspesikseen ottaen välittömäksi tavoitteekseen nousun superpesikseen.

Nyt tavoite saavutettiin. Edessä joukkueella on hikinen talvi harjoitussaleilla, sillä ykkösen ja superin välissä on kuilu kaikin mittarein mitattuna. Pelaajat superissa ovat urheilullisempia ja nopeampia. Pallo liikkuu kovemmalla tempolla ja siihen joukkueella pitää olla valmiudet.

Pesiskausi 2023 olisi HP:lle ja Haminalle täydellinen, jos myös miesjoukkue yltäisi sarjanousuun. Siihen ratkaisu tulee runsaan viikon kuluttua.

Haminan pesiskesään 2023 kuuluu myös valtakunnallinen lasten pesisleiri. Haminan Palloilijat järjestää ensi kesänä 6 – 9-vuotiaille lapsille valtakunnallisen Naperoleirin, joka kestää heinäkuussa neljä päivää.

Leirille on tulossa lähes 70 joukkuetta eripuolilta maata, mutta Haminassa ei hätkähdetä: vastaavan leirin HP järjesti jo kesällä 2017 ja vierailta saatu palaute oli kiittävää.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus