Haminan talousalueen uutislehti

Oksasen Puutarha jatkaa Pousin perheyrityksen tarinaa

Kuvassa vas. uudet omistajat vas. Ville, Olli ja Juha Oksanen sekä Jarmo ja Ensio Pousi.

Oksasen Puutarha Oy Paattisilta on ostanut Pousin Puutarha Oy:n Haminasta ja omistajuus Oksasen perheyritykselle siirtyy lokakuun alussa.

Yrityskaupan myötä Oksasen Puutarha Oy:n kokonaistuotanto nousee yli 20 miljoonaan ruukkusalaattiin ja -yrttiin vuodessa ja vahvistaa yrityksen asemaa markkinoilla. Samalla varmistetaan toiminnan jatkuminen Pousin Puutarhan kasvihuoneilla.

– Pousin Puutarhan on perustanut 1939 veljeni Ension ja minun isovanhempamme. Koemme, että yrityksen pystyssä pitäminen ja työpaikkojen säilyttäminen on tärkeää. Meidän lapsistamme ei kuitenkaan löytynyt halukasta jatkajaa. Yrityskaupan myötä toiminta jatkuu ja työpaikat puutarhalla säilyvät, Jarmo Pousi iloitsee.

Jarmo Pousi ja puutarhan uusi yrittäjä Juha Oksanen ovat tunteneet toisensa jo vuosikymmeniä. Yrityskaupoista on keskusteltu silloin tällöin ohimennen, mutta aktiivisesti kauppaa on viety eteenpäin viimeisen vuoden aikana.

– Minulla on kolme poikaa, jotka ovat sukupolvenvaihdoksen myötä aktiivisesti mukana puutarhan toiminnassa. Meillä on täydet valmiudet kasvattaa yritystä entisestään, sillä haluamme olla jatkossakin kehittyvä puutarha. Toiminnan laajeneminen yrityskaupan kautta sopii erinomaisesti tulevaisuuden suunnitelmiimme, toteaa Juha Oksanen.

Sekä Jarmo Pousin että Juha Oksasen mukaan yrityskauppa on sujunut odotetun helposti, jota on edesauttanut perheyritystausta, yhteiset arvot ja pitkä ystävyys. Molemmilla puutarhoilla on laadukkaat tuotteet sekä pitkäjänteisyyttä ja halua kehittyä.

– Pousin Puutarha pääsee hyviin käsiin. Tunnen Juhan ja hänen puutarhansa niin pitkältä ajalta. Oksasen Puutarha on juuri sellainen firma, jolle haluan omani luovuttaa, Jarmo Pousi kertoo.

– Tavoitteemme on, ettei kummankaan puutarhan arjessa juuri mikään muutu. Pousin Puutarha Oy jatkaa toimintaansa Oksasen Puutarhan tytäryhtiönä ja henkilökunta jatkaa nykyisellään. Yrityskaupalla saamme molempiin puutarhoihin myös positiivisia synergioita, kun työntekijöiden tietoa ja työntekijöiden ammattitaitoa pystytään hyödyntämään, kertoo Oksasen Puutarhan toimitusjohtaja Hanna Sieppi.

Oksasen Puutarha ja Pou­sin Puutarha ovat laadukkaista ruukkusalaateista ja -yrteistä tunnettuja perheyrityksiä. Oksasen Puutarha on perustettu vuonna 1971 ja Pousin Puutarha vuonna 1939. M

olemmat puutarhat toimivat ympärivuotisesti ja tuotteiden markkina-alueena on keskusliikkeiden ja tukkukauppojen kautta koko Suomi.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli