HP:n naiset juhlivat Haminan torilla pokaalin kanssa. Juhlijat eturivissä oik. Anniina Salo. Niina Nukarinen, Linda Kemppainen, Reetta Juntunen, Piitu Saarinen ja Pinja Kesti Takana oik. Taru Toikka (jonka takana pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka), Riina Hallikainen, Petra Laakkonen, Ellinoora Ojala, Jemina Vainionperä ja Ella Latva-Panula. Pelaajakaartin takana joukkueen kakkospelinjohtaja Miikka Tavast.

Kaunis syksyinen sää loi puitteet kansanjuhlalle, jonka kaupunki järjesti Haminan torilla superpesikseen nousseen Haminan Palloilijain naisjoukkueen kunniaksi. HP:n naiset valloittivat paikan superpesiksessä voitettuaan ensin ykköspesiksen runkosarjan puhtaasti ja sen päälle myös tiivistahtiset karsinnat.

Torijuhlassa HP:n naisille puhui kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, joka kiitti urheiluseuroja laadukkaasta nuorisotyöstä, joka vie aina kulttuurin ohella Haminan arvostusta eteenpäin.

– Haminan taivaalle mahtuu monta tähteä ja Haminan Palloilijain naisjoukkue on taivaamme uusin tähti, joka loistaa kirkkaana. Hyvin tehty, kiitti kaupunginjohtaja HP:n naisia menestyksekkäästä pelikaudesta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä ojensi naisjoukkueen kapteenille Linda Kemppaiselle mahtavan pokaalin. Edellisen kerran saman pokaalin ympärillä juhlittiin syksyllä 2020, kun HP:n miehet varmistivat nousunsa superpesikseen.

– Nyt pokaalin jalustaan kiinnitetään uusi laatta seuran naisjoukkueen menetyksen merkiksi, sanoi Muhonen.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen piti puheen menestyneille naispesäpalloilijoille. Kaupupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä (oik.) valmiina luovuttamaan pokaalin.

Hyvä joukkuehenki oli avain menestykseen

HP:n naisjoukkueen Niina Nukarinen sanoi, että merkittävimpiin tekijöihin viime kauden menestyksessä kuului joukkueen hyvä henki.

– Hyvästä hengestä kumpusi sellainen peli-ilo, joka vei meidät pitkälle, sanoi Nukarinen valmistautuessaan joukkueen yhteiselle päivälliselle ja saunailtaan.

Omilla pelisuorituksillaan Nukarinen nousi kiistatta joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Ulkopelipaikallaan hän vahti siepparina etukenttää, josta vastustaja ei saanut mitään ilmaiseksi. Nukarisesta heijastui urheilullisuus, joka syntyy vain kovan harjoittelun tuloksena.

– Säilyin terveenä harjoituskauden lisäksi koko pelikauden. Pystyin senvuoksi tasaisiin pelisuorituksiin.

Niina Nukarinen oli monipuolisilla otteillaan Haminan naispesiksen ykkönen kaudella 2022.

Haminalaislähtöinen Nukarinen palasi HP:n oranssipaitaan pelattuaan superpesistä Lappeenrannan Pesä Yseissä ja Rauman Ferassa yhteensä neljä kautta. Palattuaan Haminaan kaudella 2021 Nukarisella oli rooli kärjen vihtajana, kun hän pelasi koko kauden numerolla 2. Päättyneellä kaudella hihassa oli numero 4 ja vastuuta tuli myös kotiutustilanteisiin.

Kauden huipentaneissa play off -peleissä hän oli joukkueen paras kotiuttaja, kun seitsemässä pelissä syntyi kaksi kunnaria ja 15 juoksua.

– Meillä oli ehjä ja monipuolinen joukkue. Onnistumisia tuli jokaiselle, sanoi Nukarinen.

– Ensi kauden suunnitelmat lienevät monilla pelaajillamme osin vielä auki. Meillä oli vahva joukkue, jossa pelaajilla riittää suoritustasoa superpesikseenkin, mutta kuten aina, muutoksia tulee aina.

Naispesiksen riemuun Haminan torilla yhtyi myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä. Pelaajat hänen takanaan Niina Nukarinen (oik.), Riina Hallikainen ja Eerika Marttila.