Haminan talousalueen uutislehti

Talo nousee Tervasaaren parhaisiin maisemiin

As Oy Haminan Ruorin rakentaminen on käynnissä. Työmaata esittelee vastaava mestari Merja Tihula.

Haminan Tervasaareen rakennettavan toisen kerrostalon työt ovat hyvässä vauhdissa. Kubbenkadulle meren ja Oolanninpuiston kainaloon rakennettava 5-kerroksen talo valmistuu suunnitelmien mukaan ensi kesäkuussa.

– Talon paikka on aivan ihanteellinen. En väsy maiseman kauneuden ihastelemiseen, sanoo työmaan vastaava mestari Merja Tihula.

As Oy Haminan Ruorin rakentaa YIT. Taloon tulee 27 huoneistoa ja siinä on edelleen varaamattomia huoneistoja.

Tihula sanoo, että talon rakenteet ovat pitkälle perinteisiä.

– Seinäelementit tehdään sandwich-menetelmällä. Sisä- ja ulkoseinäpintojen väliin tulee villakerros. Sade on aina ongelma, mutta sen olemme oppineet hallitsemaan, sanoo Tihula.

YIT:llä on työmaalla keskimäärin viisi rakennusmiestä ja kaksi työnjohtajaa. Putki- ja sähkömiehet tulevat alihankkijoilta, samoin elementtiasentajat.

– Työmaamme vahvuus on keskimäärin 10 – 20 ammattilaista. Kaikki me puhumme suomea.

YIT on varannut myös rakenteilla olevan talon naapuritontin. Markkinatilanne ratkaisee, milloin rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Tervasaaressa on tonttivarauksia myös useille muille kerrostaloille.

– Tonttivaraus on periaatteessa voimassa vuoden kerrallaan ja voi varausta jatkaakin. Tontin varausaikana rakentaja selvittää hankkeen kannattavuutta. Rakennusmateriaalin voimakas nouseminen hillinnee rakentamishankkeita, arvioi Haminan kaupungingeodeetti Aki Oksanen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli