Palkittu Johanna Kolmela ympärillään nuorkauppakamarilaiset Elina Jääskeläinen (vas.) , Sini Mussalo ja Maria Rinne.

Tämän vuoden positiivisin haminalainen on Johanna Kolmela. Valinnan organisoineen Haminan Nuorkauppakamarin projektipäällikön Maria Rinteen mukaan Perustelut Johanna Kolmelan valitsemiseksi olivat vahvoja ja hän sai myös eniten yleisön tekemiä ehdotuksia positiivisimmaksi.

– Johanna Kolmela on ollut käynnistämässä ja hoitamassa Apua ukrainalaisille -toimintaa Haminassa auttaen seudun ukrainalaisia uuden elämän alkuun vieraassa maassa, sanoi projektipäällikkö Maria Rinne.

– Johannaa kuvailtiin ehdotuksissa myös empaattiseksi, lämpimäksi ja innostavaksi arjen kohtaamisissa.

Haminan Nuorkauppakamarin ylläpitämällä perinteellä on pitkä historia. Valituksi tulee aina henkilö, joka saa kansalaisilta eniten ehdotuksia nimitykseen. Tänä vuonna Reimarin lomakkeen ja sähköpostin lisäksi oli mahdollista äänestää myös Haminan Nuorkauppakamarin Facebookin ja Instagramin yksityisviestillä.

Tänäkin vuonna ehdotuksia tuli runsaasti ja ne jakautuivat useille ehdokkaille. Johanna Kolmela sai kuitenkin eniten ääniä ja hyvät perustelut.

– Johanna on tehnyt pitkäjänteisesti työtä organisoiden pikavauhdilla avustusringin Ukrainasta paenneille. Johannan tapa viestiä somessa on lämmin, kannustava ja arvostava, kuvailtiin ehdotuksissa.

Johanna Kolmela on otettu tunnustuksesta ja positiivisen hämmentynyt, kun hänet huomioitiin haminalaisten toimesta.

– En osannut kyllä odottaa tätä, mutta positiivinen, täydellinen yllätyshän tämä oli, Johanna kertoi tunnelmistaan.

– Oli ihan mielettömät perustelut. Mukava kuulla, että olen herättänyt näin lämpimiä tunteita ukrainalaisten auttamistoiminnassa, jota porukalla kylläkin tehdään.

Aktiivisuus heikompiosaisten auttamistoiminnasta on Johannalle luontevaa:

– Kotikasvatuksesta se lähtee. Äitini muistutti aina, että heikompiosaisia on autettava, kiteytti illan palkittu sankari.

Johanna Kolmela  työskentelee LähiTapiolassa yritysasiakaspäällikkönä, jonka lisäksi hän on aktiivisena ihmisenä monessa mukana.

Positiivisinta haminalaista ehdottaneiden kesken arvotun herkkukorin voitti Raimo Helander.

Palkitsemisen tukena ovat Haminan Nuorkauppakamarin ohella olleet Haminan kaupunki, OP Kymenlaakso, K-Supermarket Kanuuna, Tepposen kukkakauppa, Positiivarit sekä Reimari.

Ukrainan pakolaisten auttamistoiminnan organisointi palkittiin Valojen yössä: Johanna Kolmela.