Haminan talousalueen uutislehti

Neljä uutta pelaajaa HP:n naisten ryhmään

HP:n naisten joukkueen ensi kauden tulokkaat esiteltiin Haminassa. Pelaajat vas. Terhi Värri, Senna Surakka, Essi Rytteri ja Nea Forsell.

Superpesikseen ensi kaudeksi nousseen Haminan Palloilijain naisten joukkueen pelaajisto on julkistettu. Joukkueeseen liittyy neljä uutta pelaajaa, heidän kaikkien taustalta löytyy superpesiksen kokemusta.

Lukkarin paikkaa tavoittelee Essi Rytteri, 20, joka on pelannut Pesä Yseissä Lappeenrannassa. Senna Surakka, 21, liittyy HP:n ryhmään Joensuusta, jossa hän pelasi viime kaudella Joensuun Mailassa superia. Senna on profiililtaan ulkopelissä linjapelaaja ja sisäpelissä vaihtaja.

Terhi Värri, 23, liittyy HP:n oranssiin pelattuaan viime kauden superia Pöytyän joukkueessa, jossa hän kantoi ykköskärkenä numeroa 1.

Neljäs uusi pelaaja on haminalaisille vanha tuttu Nea Forsell, 24, joka on kuulunut viimeiset kolme kautta Pesä Ysien leiriin Lappeenrannassa. Pesiksen opit hän on ammentanut kuitenkin Haminassa. Nea tavoittelee pelipaikkaa HP:n kotiuttajajokerina.

Muilta osin HP jatkaa viime kauden joukkueellaan, josta sivuun jää vain niukalle peliajalle jäänyt Petra Laakkonen.

– Meillä on nyt koossa 16 pelaajan ryhmä. Tavoitteena on kuitenkin vahvistaa joukkuetta vielä yhdellä pelaajalla, sanoi HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

HP:llä on pelaajien keskuudessa hyvä maine seurana. Senvuoksi uusien pelaajien saaminen HP:n pelipaitaan käy kätevästi.

– Olemme tehneet oikeita ratkaisuja ja pelaajat ovat myös viihtyneet täällä. Neljä vuotta pelasimme naisten joukkueella vielä suomisarjaa. Oikeita valintoja olemme tehneet vuosien varrella, tämä on kestävyyslaji, sanoi Hovi.

– Kilpailutilanne ajaa pelaajia eteenpäin. Joukkue tiivistyy jo harjoituskauden aikana.

HP:n ensi kauden joukkueeseen tulee monille pelipaikoille kilpailutilanne. Nyt joukkueessa on esimerkiksi kaksi lukkaria. Etukentälle, linjaa ja jokeriosastolle tulee uusia pelaajia.

Vain viime kaudella erinomaisesti pelannut koppariosasto voi keskittyä tulevaan kauteen rauhallisin mielin.

Pelinjohtajana jatkava Jussi-Pekka Toikka sanoi, että joukkueeseen saatiin vahvistuksia niihin rooleihin, mihin haluttiinkin.

– Harjoituskausi näyttää joukkueen ja pelaajien kehittymisen suunnan. Sarja alkaa toukokuun alussa ja silloin meillä pitää olla valmiina 12 pelaajan setti, jolla aloitamme, sanoi Toikka.

Haminalaiselle pesäpalloväelle tulokkaista on tuttu vain Nea Forsell.

– Opinnot pitävät minut kiinni Lappeenrannassa vielä kevään ajan, toukokuussa on tarkoitus valmistua fysioterapeutiksi, kertoi Nea.

HP: naisten joukkue kaudella 2023:

Piitu Saarinen, Essi Rytteri, Anniina Salo, Ella Latva -Panula, Eerika Marttila, Ellinoora Ojala, Terhi Värri, Niina Nukarinen, Senna Surakka, Linda KemppainenTaru Toikka, Jemina Vainionperä, Reetta Juntunen, Pinja Kesti, Riina Hallikainen ja Nea Forsell.

Pelinjohtaja: Jussi Toikka; fysiikkavalmentaja: Harri Yrttiaho; lajivalmennus: Marko Hovi, Miikka Tawast; fysioterapeutti: Sini Huhtala; lääkäri: Jouko Leppänen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli