Haminan talousalueen uutislehti

Puheenjohtajuus yhdistää VeVen veteraaneja

Vehkalahden Veikkojen puheenjohtajat vuosien varrelta kokoontuivat kunniapuheenjohtaja Erkki Kapiaisen 90-vuotispäivän kunniaksi Haminan Tähtikadulle nykyisen puheenjohtajan Arto Tillin (vas.) johdolla. Muut Tillin vieressä Juha Harju, Marko Koskiaho, Markku Seppä, Erkki Kapiainen, Taisto Forsell ja Vesa Koskiaho.

Haminan Tähtikadulle eli Raatihuoneentorille VeVen oman tähden äärelle kokoontuneilla Vehkalahden Veikkojen takavuosien puheenjohtajilla riitti puhetta urheilusta ja seuratoiminnasta.

Kuuden entisen puheenjohtajan joukon kutsui palaveriin nykyinen puheenjohtaja Arto Tilli. Samalla oli oivallinen tilaisuus juhlistaa Veikkojen kunniapuheenjohtaja Erkki Kapiaisen 90-vuotispäivää.

Kapiainen toimi Veikkojen puheenjohtajana vuodet 1967 – 1983 eli 16 vuotta.

– Seura voitti silloin 1983 Jukolan viestin ja siihen oli hyvä päättää puheenjohtajuus, kertoi hyväkuntoinen Kapiainen.

Vanhempaa kaartia tapaamisessa edusti myös Taisto Forsell, puheenjohtaja vuosina 1986 – 1993.

Markku Sepän puheenjohtajuuden katkaisi Jukolan Viesti Harjun opiston maisemissa.

– Jukolan Viestin järjestäjäorganisaatio Kaukametsäläiset ry edellytti, että viestin järjestävän seuran puheenjohtaja ei voi toimia kilpailunjohtajana, joten puheenjohtajuuteni mitaksi tuli vuodet 1994 – 2007, kertoi Seppä.

Seppää seurasivat puheenjohtajina Marko (2008 – 2011) ja Vesa Koskiaho (2012 – 2015), edesmennyt Hannu Kuikko (2016 – 2017) ja Juha Harju (2018 – 2021), jonka puheenjohtajuus päättyi vuodenvaihteessa.

– Otin Hannulta puheenjohtajuuden määräaikaisena hänen sairautensa ajaksi. Tarkoitus oli, että tervehdyttyään hän palaa tehtävään, mutta sairaus vei miehen, kertoi Harju.

Markku Seppä sanoi, että jokaisella puheenjohtajalla on ollut oma johtamistyylinsä:

Erkki Kapiainen johti Vehkalahden Veikkoja yhteensä 16 vuotta eli vuodet 1967 – 1983.

– Seuran talouden vaaliminen on aina ollut aivan keskeinen juttu, sanoi Seppä.

Seuran taloudenhoitajana peräti 25 vuotta toiminut Raimo Hänninen saikin jokaiselta puheenjohtajalta lämpimät kiitokset. Hännisen ura taloushallinnossa alkoi 1984 ja päättyi 2009.

Urheilumiehillä oli omat suosikkinsa menneiltä vuosilta. Marjatta Kajosmaa nousi kuitenkin kaikkien kommenteissa ykköseksi.

– Oli hieno tunne päästä onnittelemaan Marjattaa hänen Sapporo-mitalien jälkeen. Silloin ei kännyköistä tiedetty mitään, onnittelu hoidettiin sähkösanomalla. Marjatan menestys toi seuralle valtavasti mainetta, hänelle antamamme tuki ei todellakaan mennyt hukkaan, jutteli Kapiainen.

– Sapporosta palattuaan Marjatta kävi tervehtimässä meitä hiihtokoululaisia ja esittelemässä mitalejaan. Se oli meille nuorille hieno hetki, tunnusti Vesa Koskiaho.

Nuorissa on Veikoissakin se tulevaisuus. Seuroissa toimitaan pitkälle vapaaehtoisvoimin.

– Nuoren urheilijan on vaikea päästä yksilölajeissa eteenpäin. Seuravalmennus on tärkeää, mutta perheen tuki on nuoren kehittymisessä kaikkein tärkeintä, sanoi Kapiainen.

Vehkalahden Veikot sai Tähtikadulle oman laatan viime kesänä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli