Haminan talousalueen uutislehti

Eläinklinikan tilat liki tuplaantuvat

16 viikon ikäinen Serafina-narttu kävi tutustumassa Mar-Vetin uusittuihin tiloihin. Serafinan rotu on cane corso, joka on Italiasta kotoisin oleva voimakasrakenteinen vanha työkoirarotu. – Tuttavuutta vilkkaan Serafinan kanssa tekee eläintenhoitaja Maikki Kiilavuo.

Eläinklinikka Mar-Vet laajentuu Haminassa – tilat lähes kaksinkertaistuvat ja niihin saadaan uusi hammashoitohuone. Tilojen laajentaminen ja remontointi mahdollistaa myös suuremmat potilasmäärät ja erikoistoimenpiteitä vaativien asiakkaiden hoitamisen.

– Remontissa uusitaan nykyisten tilojen tutkimushuoneet ja toimenpidetilat sekä rakennetaan kokonaan uudet hammashoitotilat, laajennetaan leikkaustiloja ja rakennetaan uudet laboratoriot, sanoo klinikan johtaja, eläinlääkäri Ilmari Kesti.

Hän arvioi, että Eläinklinikka Mar-Vetin tilat saadaan käyttöön lokakuun alussa. Osa laajennetuista tiloista on jo otettu käyttöön.

Mar-Vet sijaitsee kauppakeskus Itäväylässä Haminan Poitsilassa. Laajennusosa rakentuu vierestä vapautuviin liiketiloihin.

Kesti iloitsee laajentuvista tiloista, sillä ne mahdollistavat yhden lisäeläinlääkärin palkkaamisen tulevaisuudessa ja näin palvelujen laajentamisen.

Remontin myötä tiloja uusitaan kokonaisvaltaisesti. Laajennusosaan tulee hammashoitohuone, uusia leikkaussaleja ja laboratoriotilat. Lisäksi nykyisissä tiloissa olevat tutkimushuoneet remontoidaan ja pinnat uusitaan.

Uusi hammashoitohuone sekä laajentuvat leikkaussalit mahdollistavat entistä laadukkaamman hoidon.

– Remontin jälkeen pystymme hoitamaan aikaisempaa suuremman määrän potilaita ja enemmän myös erikoistoimenpiteitä vaativia potilaita. Meillä työntekijöillä on kunnolla tilaa työskennellä, Kesti kertoo.

Hammashoitohuoneeseen saadaan kokonaan uudet laitteet. Ennen remonttia hammaspotilaita on hoidettu samoissa tiloissa muiden potilaiden kanssa, mutta laajentuvissa tiloissa hammasoperaatioille on varattu kokonaan oma huone. Kestin mukaan tämä on merkittävä parannus entiseen verrattuna.

Eläinklinikka Mar-Vetin aukioloaikoja on ajoittain jouduttu supistamaan remontin takia ja esimerkiksi röntgen ja leikkaussali ovat olleet väliaikaisesti poissa käytössä.

Kesti on kuitenkin tyytyväinen siitä, että klinikka on pystytty pitämään auki ja toiminnassa koko laajennuksen rakentamisen ajan. Hän toivottaa kaikki lemmikinomistajat ja eläimet tervetulleeksi uudistetulle klinikalle.

– Meillä palvelee lämmin henkilökunta ja välitämme aidosti asiakkaista ja eläimistä.

Klinikalla tehdään esimerkiksi pehmytkudoskirurgiaa, röntgen- ja ultraäänitutkimuksia, laboratoriatutkimuksia sekä hampaiden röntgenkuvauksia ja kirurgisia hampaiden poistoja.

Eläinklinikka Mar-Vet kuuluu pienten ja suurten eläinlääkäriasemien ja eläinsairaaloiden Evidensia-verkostoon. Evidensia-verkostossa on 11 ympäri vuorokauden päivystävää eläinsairaalaa ja 38 eläinlääkäriasemaa.

Sairaalat toimivat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Raisiossa, Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa ja Oulussa.

Evidensian etäeläinlääkäri neuvoo maksutta kaikissa eläinten terveyteen ja sairaudenhoitoon liittyvissä asioissa.

Eläinklinikka Mar-Vetissa on myös ajanmukainen laboratorio, jossa tutkitaan asiakkaiden veri- ja muut näytteet, esittelee Ilmari Kesti.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös