Haminan talousalueen uutislehti

Kakkosen karsinnat edessä HaPK:lla

Haminan Pallokissat päätti jalkapalloilun kolmosdivarin kautensa 3–0 (2–0) kotivoittoon Union Plaanista. Vaikka HaPK voitti kirkkaasti divisioonansa, suoraan nousuun kakkosdivariin se ei riittänyt. Suoran nousupaikan vei naapurilohkon Tikkurilan Palloseura, joka voitti oman lohkonsa pisteen paremmalla pistemäärällä kuin HaPK.

Karsintaan HaPK:n vastustajaksi tulee espoolainen Sexy Pöksyt. Joukkue sijoittui lohkossaan toiseksi, mutta nousi karsijan paikalle EPS II:n tilalle. EPS:n I-joukkue pelaa jo kakkosdivarissa, siksi II-joukkue ei voi enää samaan sarjaan pyrkiä.

Karsinta alkaa lauantaina 15.10 klo 15 Laaksolahden tekonurmella Espoossa. Karsinnan toinen osa pelataan Haminassa lauantaina 22.10. klo 15.

Kulunut kausi on ollut yksi HaPK:n parhaista. Joukkue saavutti 22 sarjapelistään 54 pistettä ja kärkipaikka oli selvä. Maaliero oli muikea 82–25. Kotikentällään HaPK voitti kaikki 11 pelaamansa ottelua.

– Jälkeenpäin jää harmittamaan Kotajärven Pallolle vieraissa kärsimämme tappio. Voitto siitä pelissä olisi riittänyt meille suoraan nousuun. Nyt kautemme jatkuu vielä kaksiosaisella karsintapelillä, joista ensimmäinen on tulevana viikonloppuna ja toinen seuraavana, sanoo HaPK-valmentaja Saku Halonen.

Viimeinen sarjapeli oli HaPK:lle helppo. Union Plaani ei kyennyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja toisaalta kotijoukkueella niitä oli useampaankin maaliin. Maalinteossa onnistuivat Tino Kasurinen, Joonatan Lassila ja Joona Pasi. Pasi kuittasi myös lohkon maalintekijäkuninkuuden 24 osumallaan.

Ekstralatausta otteluun toi tietysti Mamet Mulan uran päättyminen tällä tasolla tähän otteluun.

– Joukkue halusi ehdottomasti voittaa tämän pelin Mametille. Se tehtiin tyylikkäästi ja tyylikäs pelaaja sai myös ansaitsemansa jäähyväiset kotiyleisön edessä, Halonen totesi.

Tunnelmat viimeisessä sarjapelissä olivat korkealla, sillä HaPK:n Mamet Mula, 35, ilmoitti lopettavansa pitkän uransa haminalaisjoukkueessa. Päätöspelissään hän sai toimia myös joukkueen kapteenina.

– Onneksi Mamet on sentään mukana vielä tulossaolevissa karsintapeleissä. Tietenkin toivomme, että hän on jatkossakin mukana seuramme toiminnassa, sanoo Halonen.

HaPK:n kannattajaryhmä osallistui vahvasti Mamet Mulan kannustamiseen. Värisavut paloivat valleilla, sillä kentän tasolla savuista olisi seuralle ropsautettu mojovat sakot. (Kuva: Petri Hiironen)

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli