Haminan talousalueen uutislehti

Tulevat sähkölaskut mörkönä Uuperinrinteiden taivaalla

Uuperin rinteet ovat saaneet osittain uusia muotoja, kun rinteisiin on kärrätty tuhansia kuutiometrejä maamassoja.

Uuperinrinteiden omistaja Anssi Räsänen odottaa pelonsekaisin tuntein ensi talvena postilaatikkoon tippuvia sähkölaskuja. Uuperinrinteet on yksi yrityksistä, joka oli turvannut sähkönsaannissa sittemmin konkurssin tehneeseen Karhu Voimaan.

– Viime tilikaudella sähkölaskumme oli 55 000 euroa. Alkavalla sesongilla pelkään laskun nousevan jopa 150 000 euroon, kun kulutuksemme on noin 200 000 kWh, miettii Räsänen.

Uuperissa on alkamassa nyt seitsemäs sesonki Räsäsen komennossa. Yritys on Räsäsen mukaan nyt kunnossa. Viidessä vuodessa yrityksen luottoluokitus on kohonnut BB-tasolta AA+:lle.

– Aloittaessani meillä oli valtavasti korjaus- ja huoltovelkaa ja monet asiat olivat rempallaan. Nyt ovat koneet ja laitteet tikissä ja valmiina uuteen sesonkiin. Kaikki näyttikin hyvältä, kunnes Venäjä aloitti sodan Ukrainassa ja alkoi energiakriisi.

– Keväällä päättyneellä tilikaudelle teimme 320 000 euron liikevaihdolla hyvän tuloksen, mutta parempi tulos oli koronan rikkomalla kaudella. Silloin kaikki liikuntapaikat olivat suljettuina, vain Uuperi oli auki.

Anssi Räsänen tunnetaan peruspositiivisena yrittäjänä. Hän sai Uuperinrinteet kannattamaan ja uusia suunnitelmia on jo pöytälaatikossa. Tuleva energiakriisi pakottaa harkitsemaan nyt jokaista liikettä ja pilvet Uuperin taivaalla ovat synkkiä. Miehen peruspositiivisuus on nyt koetuksella!

Uuperin vuokraamossa käy ennen sesongin alkua melkoinen pöhinä: – Myymme aina ennen uuden kauden alkua pois kaikki vuokravälineet ja hyllyt täyttyvät uusista, valistaa Anssi Räsänen.

– Haminan kaupunki on ollut oivallinen yhteistyökumppani meille, mutta nyt sieltä tuli ilmoitus, että kaupunki ei enää jatka liikuntapalvelusopimusta meidän kanssamme. Näyttää siltä, että lasten koululiikunnan ilmaispäivät ovat Uuperissa nyt ohi.

– Tarjosimme vielä viime talvena maksuttomia päiviä koululaisten ohella myös nuorisotoimelle, walkers-nuorille, maahanmuuttajille ja ukrainalaisille pakolaisille.

Lumenteko Uuperissa alkaa, kun päivälämpötilat vakiintuvat pakkasen puolelle. Anssi Räsänen sanoo, että kunnon pakkaskelit ovat parasta, mitä lumentekijä toivoo.

– Silloin tykit ovat käynnissä yötä päivää ja valmista tulee. Lauhempi kausi venyttää aina lumentekoa ja se näkyy kustannuksissa.

Marraskuussa Uuperi aloittaa kausikorttien myynnin. Kohtuulliseen hinnankorotukseen asiakkaiden on varauduttava.

– Teemme täällä myös yhteiskunnallista työtä, sillä työllistämme melkoisen joukon nuoria ja tuotamme liikuntapalvelua.

Rintapanssarit ovat suojavälineitä laskettelussa samalla tavalla kuin esimerkiksi motocrossissa, esittelee Anssi Räsänen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli