Haminan Pallo-Kissat jäi voiton päähän noususta jalkapalloilun 2. divisioonaan. Lauantainen karsintapeli nosti tunnelmia haminalaisessa jalkapalloväessä, vaikka palkinto jäikin saamatta. Kauden historiallisen hyvän tuloksen pohjalta on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan ensi kautta.

Haminan Pallo-Kissat perustettiin 1950. Seuran historiavuosien varrella on saavutettu monia merkkipaaluja, mutta saavutuksia on myös edessä. Pallo-Kissojen kaartiin kuuluu yli 300 lajin harrastajaa. On kymmenkunta joukkuetta, joilla kaikilla on koulutetut valmentajat.

Joukkueiden harjoittelu on ympärivuotista, siitä kiitos seuran omalle 2014 valmistuneelle jalkapallohallille. Seuran junioritoiminnalle myönnettiin jo vuonna 2010 Palloliiton Sinettiseuran arvo ja lisää arvostusta tuli 2018, kun HaPK:n junioritoiminta korotettiin olympiakomitean Tähtiseuraksi.

Jalkapalloilu on Suomessakin harrastetuin joukkuepeli, jossa yltäminen korkeimmille sarjatasoille vaatii aina monivuotista harjoittelua. Pitkäjännitteiseen harjoitteluun kannustaa Haminassa oman seuran edustusjoukkueen esimerkki.

Edustusjoukkueen kausi alkoi jo helmikuussa Suomen cupin peleillä. Yltäminen cupissa viidennelle kierrokselle ennakoi jo hyvää sarjakautta. Vasta Veikkausliigan FC Lahti oli haminalaisille liian kova vastus.

Jalkapalloilu myös kiinnostaa haminalaisia. Suomen cupin FC Lahti -pelissä katsojia Rauhankadun kentällä oli 600, kolmosdivarin karsintapelissä noin 500.

HaPK:n edustusjalkapalloilu eriytettiin omaksi seurakseen vuonna 2018. Jalkapalloväelle Haminassa on kuitenkin vain yksi HaPK, sen menestyksen eteen työskentelevät kaikki. Jalkapalloilu voi Haminassa hyvin, vaikka nousu kakkosdivariin kariutuikin viime metreillä.

Jorma Haapamäki

Toimittaja